ÇALIŞ, ÇİFTÇİ KONTAK ÇEVİREMEZ HALE GELDİ"

ÇALIŞ, ÇİFTÇİ KONTAK ÇEVİREMEZ HALE GELDİ"
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, çiftçilerin traktörlerinin kontağını bile çevirecek hali kalmadığını söyledi.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış seçim gezilerinin son sürat sürdürüyor. MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Başaran Saray ve Mustafa Karaman ile birlikte Ayrancı pazarını ziyaret eden Çalış, Karaağaç, Kavuklar, Kale, Ambar, Böğecik ve Ağızboğaz Köylerini ziyaret etti.
 
Çalış, bu ziyaretlerde köylülerle dertleşti. Dert yanan köylüler,  ne mazota, ne gübreye güçlerinin yettiğini belirterek, traktörlerinin kontağına dokunmaya korktuklarını ifade etti. Borç ve pahalı girdiler yüzünden ekemedikleri tarlalarının meraya döndüğünü kaydeden köylüler, ellerinde bu merada yayılacak hayvan da kalmadığını anımsattı.
 
Karaman Milletvekili Çalış, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunların çok ciddi boyutlara ulaştığını anlatarak, köylerde tam anlamıyla sosyal patlama yaşandığını kaydetti. Pahalı mazot, pahalı gübre, pahalı ilaç ve pahalı elektrik karşısında köylünün mahsulünün ucuza elinden alınmasına işaret eden Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kendi gemiciklerini çok ucuz mazota yüzdürenler, köylümüze çok pahalı mazot satmaktadır. Borçsuz köy ve köylümüz neredeyse kalmamış. Yandaşları için pırlantanın KDV’sini düşürenler, mazotun, gübrenin, ilacın ve sulamada kullanılan elektriğin ürerindeki vergileri kaldırmakta direnmektedir. Bizim iktidarımızda inşallah bütün tarımsal girdilerin üzerindeki KDV ve ÖTV kaldırılacak. Tarım ve hayvancılıkla ilgili çok ciddi projelerimiz var. Bunların hepsini uygulamaya geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”
 
Karaman Milletvekili Çalış, iktidar partisi yöneticilerinin, icraatlarını anlatırken “nereden… nereye” şeklindeki sözlerini de hatırlatarak, “Nereden… nereye. Tarım ve hayvancılık konusunda geçmişte dünyanın sayılı ülkelerinde arasında yer alan Türkiye, bugün kabak çekirdeğini, ay çekirdeğini bile yurtdışından alır hale gelmiştir. Pahalı mazot karşısında bugün traktörünün kontağını çevirmeye korkan çiftçilerimizden bir de trafo başına mühendis parası istenmektedir. Ekilemeyen tarlalar köylerimizde meraya dönüşmüş, fakat üzerinde otlatılacak hayvan bile kalmamıştır. Her alanda yıl yılı aratır olmuştur. Gerçekten de ‘nereden… nereye’”dedi.