ÇALIŞ; " Biz Herkese Kadro Vereceğiz"

ÇALIŞ; " Biz Herkese Kadro Vereceğiz"
Çalış, belediye çalışanlarına seslendi..
Geçtiğimiz gün Karamanʹda sadece karamaninsesi.comʹun yaptığı 4Bʹden Belediye çalışanları faydalanamıyor haberi ses getirdi. Haberimizi okuyan MHP Milletvekili adayı Hasan Çalış konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, seçim beyannameleri ilk açıklayan parti olduklarını hatırlatarak, seçim beyannamelerinde 4/C, 4/B ve sözleşmeli çalışan tüm personele kadro müjdesi olduğunu söyledi..
 
Bugüne kadar 4/B’li personeli görmezden gelen izin, atama ve benzeri konularda yıllar yılı zorluk çektiren iktidar partisinin MHP’nin bu kesime yönelik kadro sözünden sonra harekete geçtiğini ifade eden Karaman Milletvekili Hasan Çalış, verilen bu kadro işleminde belediye işçilerine ayrımcılık yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
 
Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, aynı iş yerinde ayı odada aynı işi yapan üç kişinin ayrı ayrı haklara sahip olmasının ve ayrı maaşlar almasının bu dönemde kabul edilemez olduğunu kaydetti. Karaman Milletvekili Dr. Çalış, 4/B, 4/C ve sözleşmeli personellere kadro verilmesi konusunda dokuz yıldır iktidar partisine çeşitli tekliflerde bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, parti olarak ilk seçim beyannamemizde söz verdikten sonra iktidar partisi AKP’nin harekete geçmek zorunda  kaldığına işaret etti.
 
Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, her işte olduğu gibi iktidar partisinin bu işi de eline yüzüne bulaştırdığına dikkat çekerek, belediyelerde çalışan personelin kadro alıp-alamayacağını tartışılır hale getirdiklerini bildirdi. Karaman Milletvekili Dr. Çalış, iktidarları döneminde 4/B’li, 4/C’li ve sözleşmeli herkese kadro vereceklerini belirtti.
 
Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış, 4/B’li, 4/C’li ve sözleşmeli çalışan personelin çakılı kadro adı altında çeşitli illere başlatıldığını hatırlatarak, “kimileri eşinden ayrı kaldı, kimileri de anne ve babalarından ayrı kaldı. Bu arkadaşlarımızın atama ve izin konularında iktidar partisi çok katı ve Anayasaya aykırı bir tavır izledi. Biz iktidar olduğumuzda bu sıkıntıları inşallah çözüme kavuşturacağız” dedi.