BAŞBAKANʹIN DİLİNİ KOPARMA UYARISI

BAŞBAKANʹIN DİLİNİ KOPARMA UYARISI
Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHPli Oran konuşmasına 734. Türk Dil Bayramı Kutlayarak başladı.
CHP’Lİ ORAN; “BAŞBAKAN MİLLİ ŞEFİMİMİZE EL UZATMASIN YOKSA O EL KIRILIR”
 
CHP’Lİ ORAN; “HELAL ET’LE ANGUS’UN NE ALAKASI VAR”
 
 CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul’un selamlama konuşmasının ardından CHP’li Oran partililere yaptığı konuşmasında;
 
“Bugün Cari açık açıklandı. Bu Cari açık sokaktaki işsizi bire bir ilgilendiren bir yerde sokaktaki işsizin işsiz kalmasına onun işsizliğinin kader olmasına neden olan bir unsurdur. Yine Cari açık esnafımızın kepenk katmasına ve çiftçimizin mahsulünün olmamasına neden olan somut bir gerçek. Türkiye Cumhuriyet zor kuruldu. Ve Cumhuriyet kurulduktan sonra savaşlar oldu. Darbeler oldu, ama 1923 ile 2002 arasındaki Cari açık topladığınıza zaman 57 milyar dolar olmuş. Son 9 yılda ise bu oran hızla artmış. Şimdi soruyorum bu mu istikrar. Sayın Başbakan güven ortamı diyor, böyle bir güven ortamı olabilir mi. İşsizin sokakta durduğu, esnafın borç batağında debelendiği çiftçinin köylünün mağdur olduğu bir dönemdeyiz. Şu anda Konya ve Karaman pazarında ithal kuzular satılıyor. Başbakan zaman zaman çıkıyor helal gıda diyor. Helal et diyor, helal paradan bahsediyor. Ama Angus’lara da selam veriyor. Sormak lazım Başbakan’a bu Angusların ne işi var Türkiye’de. Helal etle Angus’un ne alakası var. İşte Türkiye’nin bu kadar önemli sorunları varken, maalesef sayın Başbakan bu sorunlarla ilgili gerçek gündemi saptırıyor. Maalesef Türk Dil Bayramını kutladığımız bugünlerde sayın Başbakan diline hakim olamıyor. Öyle ileriye gidiyor ki, bizim Milli Şefimize dair dil uzatma cesaretini, dil uzatma haddini gösteriyor. Sayın Başbakan’a Karaman’dan sesleniyorum. Bizim Milli Şefimize dilini uzatmasın. Ne dilini, ne elini. Eğer dili bizim Milli şefimize uzanırsa, eli milli şefimize uzanırsa o el, kırılır.”dedi.
AKP SINIFTA KALDI, CHP’DE DERSİNE ÇALIŞTI VE ŞİMDİ İKTİDARA HAZIR
 
CHP’li Umut Oran; “Biz kendimizden son derece eminiz. Bizlere destek veren ve güvenen Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Örgütüne öncelikle teşekkür ediyorum. Sizler son derece özverili bir şekilde arkamızda durdunuz. İşte bizlerde bu güven çerçevesinde Karaman’da ön seçim yaptık. Daha önce Karaman’da Bakan olan sevgili Fikret Ünlü ve Osman Nuri Koçak’la inşallah Karaman’da ikide iki çıkarma konusunda iddialıyız. Ezberi bozacağız. Çünkü AKP sınıfta kaldı. Ekonomi, dış politika, tarım ve sosyal politikaları ile sınıfta kaldı. Peki CHP ne yaptı. CHP 1 yıldır dersine çalıştı. Genel Merkezimiz bir okul gibi, bir akademi gibi sürekli olarak Türkiye’nin önemli sorunları ve çözümleri nelerdir bunları ele aldı.”dedi.