Atatürk Pastayla anılacak

Atatürk Pastayla anılacak
CHP Karaman İl Teşkilatı, 19 Mayıs bayramı için alınan kararı kınadı.

 CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, 19 Mayıs Kutlamaları hakkında Hükümetin aldığı yeni kararları sert bir dille kınadı.

Bayramın 3 ana isme bölündüğünü belirten Ahmet Ertuğrul, Atatürk’ün sadece 19 Mayıs günü Pastasıyla anılacağını söyledi.

CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Akp tarafından yapılan değişikliklerle ve genelgelerle iktidarın Kurtuluş savaşımızın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs’ı unutturmasına izin vermeyeceğiz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, artık bayram olarak değil “Gençlik Haftası” adıyla 19 Mayıs Stadyumu’nda değil, spor salonları ve alışveriş merkezlerinde kutlanacak. Bayram “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” adlarıyla üç ana eksene bölünürken Atatürk bir hafta içinde sadece 19 Mayıs günü pastayla anılacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle bayram üçe bölünerek “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” eksenlerine oturtuldu. Ancak bu uygulama ile “19 Mayıs” adı da yürürlükten kaldırıldı. Bir gün içinde törenlerle kutlanan bayram, 7 günlük bir program hazırlanarak “Gençlik Haftası” adını aldı. Bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan Gençlik Haftası, bundan önce her yıl, 19-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanırken bu yıl program 15-21 Mayıs tarihleri arasında planlandı. 

Yapılan düzenlemeyle bayram, “Mustafa Kemal Atatürk’ten, Kurtuluş Savaşı’ndan, Türk Devrimi”nden koparıldı. “Atatürk’ü Anma” programda sınırlı bir şekilde yer alırken kutlamalar 19 Mayıs Stadyumu’na da kapandı.

19 Mayısın anlam ve önemini bilen bizler Akp İktidarının yaptığı bu düzenlemelere şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz.Karaman Valiliği tarafından ilgili genelgelere istinaden Atatürk Anıtına çelenk koyma isteğimiz reddedilmiştir ,bizler Milli Bayramların bu Ülke için değerini biliyoruz.

19 Mayıs kuruluşun,milli mücadelenin başladığı gündür.

19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür.

19 Mayıs,yarınları aydınlatan,çağdaş,uygar bir yaşama yönlendiren,tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal ATATÜRK’ün doğum günüdür.

19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine ve onun damarlarında akan asil kandaki kudretine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolcuğunu bu tarihte başlatmıştır. 19 Mayıs günü, bu ülkenin her yerindeki insanlara büyük Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için Samsun’a ayak bastığı günü hatırlatır.Bu hatırlatmadan rahatsız olanlar gereğini yapmaya çalışmaktadır ama şunu bilmelidirler ki bu Cumhuriyeti seven,nasıl kurulduğunu idrak eden milyonlar hala vardır ve sonsuza kadar olacaktır.

 O yüzden 19 Mayıs bayramının kutlandığı bu günde herkes, başarıya ancak milletle birlikte ulaşılacağını bilmektedir. 19 Mayıs Bayramını hediye eden Büyük Atatürk’ün, cephede savaşan erimizden kundağındaki bebesiyle mermi taşıyan kadınlarımıza kadar herkesin, tüm milletimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken, onların şanına yaraşır çocukları olarak el ele yürek yüreğe coşku dolu  kutlamalar gerçekleştirebileceğimiz nice Milli Bayramlar temenni eder 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Karaman halkımıza ve Ulusumuza kutlu olmasını diler saygılar sunarım.