Asgari Ücretliye yoksulluk maaşını bağlayacaklar

Asgari Ücretliye yoksulluk maaşını bağlayacaklar
Saadet Partisi Karaman Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkanı Gani Erkabaktepe, Hükümetin yapacağı asgari ücret görüşmeleri öncesinde değerlendirmeler yaptı.
Halkla İlişkiler Başkanı Gani Erkabaktepe yaptığı basın açıklamasında Hükümetin yoksulluk maaşını belirleyeceğini vurgulayarak; "Niye size azamisinden neden bize asgarisinden" dedi.
Asgari Ücretliden vergi alınmaması gerektiğini belirten Gani Erkabaktepe; "asgari ücret ten vergi almak zalimliktir diyen bir cumhurbaşkanımız var ama nedense 20 yıldır aynı zalimliği kendileri de uygulamaktadır." dedi.
 
Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkanı Gani Erkabaktepe yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; " Bu günlerde yine asgari ücret pazarlıkları başladı. Başlamasına başladı da yine çalışana ücretlerin en asgarisi üzerinde ücret verilmesi için çetin pazarlıklar yapılıyor, sanırsın ki Lozan barış antlaşmaları veya Montrö antlaşması imzalanacak.
Ey iktidar sahipleri çalışanınıza geçinebileceği bir ücret vereceksiniz o kadar. Sizin çalışanlarınız çok kanaatkardır azda olsa şükretmesini bilen insanlardır, sizler gibi rabbena hep bana demezler.
Sizlerde çalışanlarınızın bu güzel meziyetlerini siyasi çıkarlarınıza alet etmeden açıklanan açlık sınırında değil bari yoksulluk sınırında bir ücret açıklayın ki çalışanlarınız aç değil bari yoksul olsunlar. Bu ekonomik şartlarda açıklayacağınız ücretler belki bir ay ancak idare edecek, Bir sonraki ay yine açlık sınırına dönülecektir ama yine de sizden geçinebileceğimiz bir ücret talep ediyoruz." dedi.
 
ASGARİ ÜCRETLİDEN VERGİ KALKSIN
Asgari Ücret maaşlarından kesilen verginin tekrar işçiye iade edilmesi gerektiğini söyleyen Gani Erkabaktepe; "Diğer bir talebimiz de asgari ücretin üzerindeki vergileri kaldırılması ve o vergi oranlarının çalışana iade edilmesidir .
Asgari ücret ten vergi almak zalimliktir diyen bir Cumhurbaşkanımız var ama nedense 20 yıldır aynı zalimliği kendileri de uygulamaktadır. Verdiğiniz sözlerde durmanızı istirham ediyoruz. Sizden Milli Görüş hükümetlerinde asgari ücret e verilen zam oranlarını beklemiyoruz o oranları siz hayal bile edemezsiniz, En azından o oranların yarısını çalışanlara veriniz .
Biz saadet partisi olarak inanıyor ve vaadimiz olsun ki bu Necip Halk bizi tekrar iktidara getirdiğin de daha önceleri fırsat elimize geçtiğinde yaptığımız gibi işçinin çiftçinin sanayicinin memurun bütün toplum katmanlarının memnun olacağı bir iktidar vadediyoruz . Ve muhalefet partisi olarak her zaman ezilenlerin sesi soluğu olacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Belirlenecek asgari ücretin insan onuruna yakışır bir ücret olması temennisi ile gözü kulağı asgari ücret tespit komisyonunda olan işçi kardeşlerimi saygı ile selamlıyorum." dedi.