Alparslan Türkeşʹin vefatının 15. yıl dönümü

Alparslan Türkeşʹin vefatının 15. yıl dönümü
Mhp Karaman İl Başkanlığı Başbuğ Alparslan Türkeş’in Ölüm Yıl Dönümü İle İlgili Basın Açıklaması yayınladı.

 MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, Ülkücü Hareketin Merhum Lideri Alparslan Türkeş’in vefatının 15. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

Hatipoğlu yayınladığı mesajında, Bugünkü sıkıntılar ve milli sorunlar karşısında ülkücü gençliğin gerçekçi, sağduyulu ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde Alparslan Türkeş’in etkisinin çok büyük olduğunu söyledi.

Hatipoğlu Mesajında ; “Başbuğumuz hayatı boyunca yüce Türk milletinin birliği bütünlüğü ve yükselişi ülküsünü şiar edinmiş “rehber kuran hedef turan” yolunda her çileyi göze almış, hayatı boyunca bu yüksek idealler uğrunda birçok haksızlığa göğüs germiş, hiç bir olumsuz netice karşısında azmini ve gayretini bırakmamış, uğruna canını başını koyduğu ülküsü adına emin adımlarla hiç durmadan dimdik ayakta yürüyerek Kanımız aksa da zafer İslamındır düşüncesiyle Türklük gurur ve şuurunu, islâm ahlak ve faziletiyle bütünleştirerek bütün dünya Türklüğünün gönlünde kalbinde kökleşen bir çınar olmuştur .

Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki merhum liderimizin etkisi çok büyüktür. Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş Bey’in kaybından bu yana geçen 15 yıldan sonra da, milliyetçi-ülkücü irade ve onu sevenleri, dimdik ve inançla ayaktadır.

Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğ’umuz Merhum Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi minnet ve rahmetle yâd ediyorum.

Bu mukaddes borcu ifa ederken, merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum. Ruhu şad olsun.”