AK Partili Ekrem Erdemʹden Kurtulmuş itirafı

AK Partili Ekrem Erdemʹden Kurtulmuş itirafı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Numan Kurtulmuş iddialarına yanıt verdi.



Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahinʹin Kanal Aʹdaki Görüş Farkı programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşʹun Büyük Kongreʹde partilerine katılabileceği işaretini verdi.

BİR AYDA 300 BİN KİŞİ ÜYE OLDU
Talebin karşı taraftan gelmesi üzerine Başbakan Erdoğanʹın parti yönetiminin görüşünü aldığını söyleyen Erdem,katılım olursa bunun HAS Partiʹnin iltihakı yerine bireysel olabileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğanʹa en yakın isimlerden olan Ekrem Erdem, partilerine bir ayda 300 bin kişinin üye olduğunu, misyon ve vizyonlarını benimseyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

"ONLARIN DÜŞÜNCESİDİR"
Numan Kurtulmuşʹun Erdoğan sonrası Başbakan ve parti genel başkanı olarak adının geçmesini değerlendiren Erdem, "Onların düşüncesidir. Herkes sevdiğini bir yerde görmek ister. Numan Bey AK Partiʹye katılır, katılmaz. Bize o kanattan böyle bir talebin olduğu şeklinde gelince bizim kanaatlerimiz alındı. Biz de kanaatlerimizi ifade ettik" dedi.

"NE ZAMAN OLUR BİLEMEYİZ"
Erdem, parti yönetimindeki genel eğilimi ise, "Biz katılımlara negatif yaklaşmayız ama bunu yaparken de bir pazarlık şeklinde yapmayız" diye yanıtladı. Erdem, Kurtulmuşʹun katılması durumunda bunun bir partinin (HAS Parti) iltihakı şeklinde olmayacağını da ifade etti. Ekrem Erdem, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soyluʹnun Ekim ayında yapılması beklenen AK Parti Kongresiʹnde katılıp katılmayacağı sorusuna ise, "Bu ne zaman olur bilemiyoruz yani bu bir büyük kongrede mi olur, başka şekilde mi olur onu bilemeyiz"