ABİDİN ÇAĞLAYAN SÖZ VERDİ

ABİDİN ÇAĞLAYAN SÖZ VERDİ
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayı Av. Abidin Çağlayan Milletimize İktidar sözü verdi.
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayı Av. Abidin ÇAĞLAYAN, HALKIMIZA SÖZÜMÜZ başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. ÇAĞLAYAN yaptığı basın açıklamasında HAS Parti iktidarında Firavunlaşmayacağımıza, Karunlaşmayacağımıza ve Belamlaşmayacağımıza dair halkımıza söz veriyoruz dedi. ÇAĞLAYAN, basın açıklamasında devamla;
 
“HALKIMIZA SÖZÜMÜZ
 
Siyasetimizi icra ederken insanlık tarihi boyunca her toplumda görülen ve insanlık onuru için mücadele edilmesi gereken üç tür bozulmaya karşı duracağımızı beyan ediyoruz.
 
FİRAVUNLAŞMAYACAĞIZ; Yani siyasal iktidarı, devlet erkini, kamu kudretini bizden olmayanlar, bizim gibi inanmayanlar, bizim gibi yaşamayanlar, bize oy vermeyenler, bize muhalefet edenler hatta bizimle mücadele edenlere karşı bir TAHAKKÜM/DAYATMA aracı olarak kullanmayacağız. İktidarı ve gücü kendimizden menkul görmeyeceğiz, iktidarı tekelleştirmeyeceğiz. Çünkü siyasal vekâlet bir emanettir, halkın emanetine asla ihanet etmeyeceğiz.
 
KARUNLAŞMAYACAĞIZ; Yani siyasal iktidarı, kamu kaynaklarını ve devlet malını bizden yana olanlara, bizi destekleyenlere, “bizimkiler”e aktarmayacağız. Bizim hırsızımız olmayacak ve “hırsız bizdendir” diye asla korunmayacaktır.
 
BELAMLAŞMAYACAĞIZ; Yani başta dini inançlar ve medeniyetimizin değerleri olmak üzere, insanlığın ortak doğrusu olan hiçbir değer, ilke ve kuralı istismar etmeyecek ve ettirmeyeceğiz. İnanç ve değerlerimizi kendimizin, yakınlarımızın ve destekçilerimizin çıkarları için kullanmayacağız.
 
ÇAĞLAYAN açıklamasında; Seçim beyannamemizde belirlenen genel ilkeler çerçevesinde öncelikle halkımıza, sonra tarihe ve en sonunda vicdanın ve ahlakın her yeri ve her şeyi kuşatan kaynağı olan Allah’a hesap vereceğimize olan inancımızla hareket etmeyi taahhüt ediyoruz. Ülkeyi halkın temsilcilerinin yönetmesini, devleti halkın denetlemesini, zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak amacıyla siyasal sistemi, ekonomik sistemi ve Türkiye’nin dünya siyasetini değiştireceğiz.” Dedi.