Zehra Yılmaz, Tekvando’da Türkiye Üçüncüsü

Zehra Yılmaz, Tekvando’da Türkiye Üçüncüsü
Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Okullar arası Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Karamanlı sporcu Zehra Yılmaz, bronz madalya kazandı.

Okul Sporları faaliyet programında yer alan ve Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Okullar arası Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Karaman Şehit Durmuş Ali Uzun İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Yılmaz, 41 kiloda katıldığı final müsabakalarında üçüncülük elde etti.
Kayseri’de düzenlenen Okullar arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman ekibi altı sporcuyla finallere çıkma başarısı göstermişti.
Marmaris’te düzenlenen final müsabakalarında 41 kiloda mücadele eden Karamanlı sporcu Zehra Yılmaz, Malatyalı rakibi karşısında mücadeleyi üç round önde götürmesine rağmen müsabakanın bitmesine son on saniye kala rakibine mağlup olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 
Karamanlı sporcuların final müsabakalarında gösterdikleri performansla takdir topladığını belirten antrenör İbrahim Kafalı, “Okullar arası maçlarda müsabakalara her kiloda bir sporcu ile katılmak zorunda olduğumuz için Zehra Yılmaz’ı bir üst sıklette yarışmalara hazırladık. Sporcumuz mücadelesini bir an olsun bile bırakmayarak rakiplerine zorlu anlar yaşattı. Burada en büyük farkı Piri Reis Kültür Merkezi’nde takvando branşında başlattığımız ortak antrenmanlara borçluyuz. İnşallah bu yıl düzenlenecek olan Yıldızlar Tekvando Türkiye Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanarak ilimize şampiyonluklarla dönmek istiyoruz” diye konuştu.