Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Özdoğru'nun Kandil Mesajı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Özdoğru'nun  Kandil Mesajı
Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Kandil Mesajı Ve Ekonomi Kalkanı Paketi İle İlgili Basın Açıklaması

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkândır. Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile başta Karaman’lı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını ve ülkemizi tehdit eden yeni tip korona virüs KOVİD-19 belasından ülkemizin kurtulmasını Yüce Rabb'imizden niyaz ediyorum"

Korona virüsü sebebiyle ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemize sabırlar diliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı 14 kuralına ve yetkililerin uyarılarını ciddiye almaya davet ediyoruz. Bu süreçte yoğun çaba sarfeden Sağlık bakanımız Sayın Fahrettin Koca beyi ve bütün sağlık ekibimizi kutluyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde ekonomi kalkanı paketi açıklandı. Ancak işçiyi Esnafı Kobileri İşvereni işçiyi toplumun büyük çoğunluğunu tam anlamıyla tatmin etmedi. Esnafın sadece derdi kredi değil. Çiftçinin esnafın kobilerin her kesimin Çeki var, senedi var ve muhtelif borçları var. Her esnafın ve çiftçinin ssk bağkur ve vergi borcu var. Üstelik özellikle esnafın yâda kobilerin sadece bir kesimi için paket açıklamak ikna edici olmadı. Çünkü bu birbirine bağlı bir zincirdir. Şu ortamda sektör ayırmak doğru olmaz. Paketlerin peyder pey ihtiyatlı olarak kullanılması konusunda hükümetin haklı olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim bizi ne bekliyor bilmiyoruz.  

Ancak açıklamaların ve paketlerin herkesi kapsayıcı ortak bir zeminde buluşan yere basan cinsten olmasını beklerdik. Ama büyük markaların ayakkabı, kazak v.s. satamadığı bir ortamda ev satılmasını beklemek veya inşaat sektörünün yâda iş dünyasından herhangi bir sektörün, harekete devam etmesini beklemek çok hayalî olacaktır.

Çözüm önerimiz;

-Kobilere ve esnaflara “faizsiz” uzun vadeli ve “CİRO BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE” minimum 100.000 TL “faizsiz” kredi imkânı sağlanması

-Çifçi Esnaf Kobi Bağkur Sgk Ssk primleri süreç sonuna kadar ertelenmeli ve ertelenen ayların borçları taksitlendirilmelidir.

-Esnaf Kobi ve Çiftçilerin kredi borçları “faizsiz” ertelenmeli ve yapılandırılmalıdır.

-Tarımda kullanılan enerji bedeline destek verilmeli,

- Esnaf kefalet ve Tarım Krediye olan borçlar yapılandırılmalı,

- Başta elektrik fiyatları olmak üzere enerji girdi fiyatları indirilmelidir.

- Çiftçilerin kredi borçları “faizsiz” ertelenmeli ve yapılandırılmalıdır.

- Hayvancılıkta yaşanan maliyet artışlarıda başta olmak üzere ekonomik yönden zorda olan çiftçimize devletimizden destek sağlanmalıdır.

- Esnaf Kobi Çek senet gibi taahhütlü borçları için istisna tanınmalı ödeyemeyenlere sicil yazılmamalı yada bu ödemeleri için yine destekler sağlanmalıdır.

- Çalışan emekçi sınıfının hakları koruma altına alınmalı ve istihdam teşvikleri herkesi kapsayıcı olarak hayata geçirilmedir. Prosedürler kısaltılmalıdır.

- Sağlık hizmetleri için koşul aranmamalıdır.

Milletçe zor zamandan geçiyoruz. Birlik olmak zorundayız lakin birlik için aynı zamanda hareket birliği ve fikir birliğide gereklidir... Bütün sağlık çalışanlarımıza dua ediyor ve Cenab-ı Allah'tan yardım diliyorum. Bu süreci her zaman olduğu gibi milletçe aşacağız inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun...