TEKEL İŞÇİLERİNE MEMUR-SENʹDEN DESTEK

TEKEL İŞÇİLERİNE MEMUR-SENʹDEN DESTEK
Memur-Sen Karaman Şu Başkanı Duran Kabaağaç 4-C hakkında açıklama yaparak, TEKEL işçilerine de destek verdiklerini söyledi.
Gündemdeki TEKEL işçilerinin sorunlarının çözülmesi için diyalog kapısının açık olmasını ve tarafların diyalogdan kaçmamasını istediklerini ifade eden Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı’nda işçilerin maruz kaldıkları polis müdahalesini de tasvip etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.
 
Konu ilgili yazılı bir açıklama yapan Kabaağaç şu görüşlere yer verdi: “Bütün bu görüşler çerçevesinde, Memur-Sen olarak, Türk-İş’den gelen diyalog çağrısına kayıtsız kalamazdık ve ve kalamadık. 26 Ocak’ta 6 konfederasyonun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, konfederasyonlar 4/C uygulamasını kabul etmediklerini, hükümetle sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılmasını, hükümetle sürdürülen görüşmelerde, diğer konfederasyonların da etkin şekilde yer almasını ve görüşmelerden sonuç alınamaması halinde yeniden bir araya gelinmesini kararlaştırılmış ve bunu da kamuoyu ile paylaşmıştır.
 
Geçtiğimiz süreçte, diyalog çağrımıza hükümet tarafından da olumlu bir yaklaşım sergilendi. 4/C’li çalışanların çalışma süreleri artırıldı, kıdem tazminatı verilmesi ve iş güvencesi kabul edildi. Maaşlarında da artışa gidildi.
 
Ancak, 4/C statüsü konfederasyonlar tarafından kabul edilebilir bir seçenek olarak değerlendirilmediğinden, bugün bir araya gelen 6 konfederasyon, üretimden gelen gücün kullanılmasına karar vermiştir. Bununla birlikte, üretimden gelen gücün kullanılmasıyla ilgili değerlendirme ve eylemlilik sürecinin her konfederasyonun kendisi tarafından belirlenmesi kararı alınmıştır.
 
Memur-Sen olarak, 4/C, 4/B ve 4924 kapsamında yer alan istihdam şekillerini kamuda kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.
 
Gelinen bu noktada, diyalog kapılarının açık tutulmasını istiyor ve TEKEL işçilerinin eylemlilik sürecini destekliyoruz.”