Silifke Şehir Stadında Sona Gelindi

Silifke Şehir Stadında Sona Gelindi
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifkeli sporseverlerin merakla beklediği şehir stadındaki onarım ve yenile çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Onarım ve yenileme çalışması devam edilen Silifke Şehir Stadı’nda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilileri ve Spor Müdürü Mustafa Türe ile birlikte stadı gezerek incelenmede bulunan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, sona gelinen stadın aydınlatma ve çim sulama sistemlerinin yenileneceğini, bireysel sporlar için prefabrik antrenman salonu yapılacağını, tribün ve koşu pistinin yenileneceğini, 216 kişilik ek tribün ve mevcut tribün bakım onarımının yapılacağını belirtti.

Stadın zamanla kullanılmaktan kaynaklanan değişik ihtiyaçları bulunduğunu belirten Kaymakam Cinbir, “Geçmişte düşünülmeyen bazı yenilikler de buraya ekleniyor. Bunların en önemlisi gece aydınlatması açısından, geceleri de maç yapılabilecek şekilde aydınlatması gerçekleştirilecek. Bununla birlikte koşu parkuru da yenileniyor. Burası ulusal ve uluslararası atletizm yarışmaları yapılabilecek hale getiriliyor. Yine yanda bir çok amaçlı antrenman salonu oluşturuluyor. Tribünlerimiz yenileniyor. Sulama sistemleri yenileniyor. Ek tribün ilavesi yapılıyor. Soyunma odalarımız ve yine seyircilerimizin kullandığı lavabolar tekrar gözden geçirilip yenilenmiş bir halde hem vatandaşımızın hem de sporcularımızın hizmetine sunulmuş olacak. Bu işler gerçekleştirildiğinde il ve ilçelerde, tabi il çapında olmasa da ilçelerimiz arasında en iddialı stada sahip olmuş olacağız. Özellikle geceleri de futbol müsabakaları yapılabilecek. Maçlar yapılabilecek hale gelecek. Bu stadın bu eksikliklerinin tamamlanması özelliklede aydınlatma sisteminin kurulmasını Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan çok önemsedi ve ilçemizi ziyaretlerinde kendisine arz ettiğimizde hemen talimat ve destek verdiler. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan sağlanan yeterli ödenekle ihaleleri yapıldı. Yüklenici firmaya iş teslimi gerçekleştirildi ve çalışmalar da devam ediyor. Ben bütün bu çalışmaların sebebi olan ödenek temininde hem talimatlarıyla hem destekleriyle bizi daima yönlendiren ve bize rehberlik yapan Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a buradan teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinin destekleriyle ilçemiz gerçekten hem sporcularımıza hem vatandaşlarımıza yakışır bir ilçe stadını elde etmiş olacak." dedi.