SAADET KARAMAN TEŞKİLATI GENEL MERKEZDE

SAADET KARAMAN TEŞKİLATI GENEL MERKEZDE
Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Cumartesi günü genel merkezdeki İl Başkanları toplantısına katıldı.
Saadet Partisi Karaman İl Müfettişi Şaban Şahin, İl Başkanı Halit Özel, Eğitim Başkanı Hüseyin Oğuz, Tanıtma Başkanı Hüseyin Ölger Genel Merkezdeki İl Başkanları ve İl Sorumluları toplantısına katıldı. Toplantıda Ülke sorunları anlatılırken Karaman Teşkilatı Genel Başkan’a “Takatimizin sonuna kadar çalışacağız ve inşallah ilk genel seçimde milletvekili çıkaracağız” diyerek söz verdi.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Toplantıda il başkanlarına şunları söyledi;
 
Tehdit altında siyasetin iradesi zayıflar.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçʹa karşı yapılması planlandığı iddia edilen suikast girişimine ilişkin görüşlerini aktaran Saadet Lideri Kurtulmuş, 12 Eylül sürecinden bu yana gelinen dönemde derin bir takım işlerin olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Türkiyeʹde tehdit altında bırakılan siyasetin iradesi zayıflar. İradesi zayıflayan siyasetin de hiçbir gücü kalmaz. Buradaki bir polemik değil, ciddi bir iddiadır. Gerçekten öyle bir girişim varsa kimler tarafından, yapılıyor ise ortaya konulması gerekir. Bu öncelikli olarak hükümetin vazifesidir." dedi.
 
Araştırma komisyonu kurulsun.
 
Önlem alınmadığı taktirde, "Suikast girişimleri, andıçlar, darbe girişimleri, bir takım izleme komiteleri, bir takım derin çeteler varlıklarını hep korur" diyen Kurtulmuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bunların korunmasını istemiyorsak ortadan kaldırılması için düzenleme şart. Bu tür işlerin ortaya çıkarılmasını sağlayacak olağanüstü bir Meclis Araştırma Komisyonuʹnun kurulması gerekir. Anayasaʹnın geçici 15ʹinci maddesinin kaldırılması şart. İç hizmet yasasının 35ʹinci maddesinin değiştirilmesi için üç kelime gerekir." Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, kapatılan DTPʹnin belediye başkanlarının ortaya koyduğu üslubu eleştirerek, "Seviyeyi iyice düşürmeleri sorunu çözmez, sorunu kalıcı hale getirir" dedi. Saadet Partisi aylık il başkanları, il sorumluları, il müfettişleri toplantısı Başkent Ankaraʹda yapıldı. Afitab Kültür Merkeziʹnde gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda partili iştirak etti. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ʹBaşbakan Kurtulmuşʹ sloganları eşliğinde salona geldi.
 
Türkiye, cennet bahçesi gibidir.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında ülke gündemini meşgul eden konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına başlamada önce kendisine Edirne Gençlik Kollarıʹnca ʹGönüllü Birliktelikʹ için bir çiçek takdim edilen Kurtulmuş, aynı medeniyetin mensubu, aynı vatanın insanları olarak yaşamış olan bu halkın arasına sokulmaya çalışılan fitneye karşı verilecek en güzel cevabın bu olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "Bizim Edirneʹmiz, bizim Vanʹımız, bizim Hakkariʹmiz, bizim Diyarbakırʹımız, bizim İstanbulʹumuz kardeştir, birdir, bütündür, sadece aramızdaki farklılıklar çok güzel bir çiçek bahçesindeki farklı çiçeklerin bir araya getirdiği renk cümbüşünü hatırlatır. Bu çiçeklerin bir araya getirdiği o muhteşem kokuyu hatırlatır. Bizim coğrafyamız bu anlamda bir cennet bahçesi gibidir. Burayı cehenneme çevirmeye çalışanlara da bu millet asla müsaade etmeyecektir" dedi.