“Mutlu Çarşamba” Projesi Devam Ediyor

“Mutlu Çarşamba” Projesi Devam Ediyor
Gençlik ve Spor Bakanlığının engelli bireyler için 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “Mutlu Çarşamba” projesi Karaman’da tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde devam eden “Mutlu Çarşamba” projesi engelli bireylerin yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu, Yunus Emre Spor Salonu, Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda deneyimli antrenörler eşliğinde spor yapma imkanı bulan engelli bireyler badminton, bilardo, curling, dart, masa tenisi, okçuluk, oturarak voleybol, satranç, bilek güreşi ve yüzme gibi spor branşlarıyla tanışmanın sevincini yaşadı. 
Her hafta Çarşamba günü devam edecek proje kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim alan gençlerin sosyal ve psikolojik gelişmelere katkı sağlanması hedefleniyor.
Proje kapsamında tüm engelli bireylere ulaşarak onların mutluluğuna ortak olmak istediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “İl Müdürlüğümüz koordinesinde devam eden proje kapsamında şuana kadar birçok farklı spor branşında engelli gençlerimizle bir araya gelerek, onların mutluluğuna ortak olduk. Yapılan etkinliklerde gördük ki, engelli bireylerimiz arasında gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var. Bu gençlerimizi antrenörlerimiz eşliğinde uygun spor branşlarına yönlendirerek spor yapmalarında devamlılıklarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca farklı spor branşlarında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde toplam 356 katılımcı sayısına ulaştık. İnşallah proje kapsamında tüm engelli bireylerimize ulaşarak, onların mutluluğuna ortak olmak istiyoruz.”