Mahmut Sami Şahin'den Aselsan'a ziyaret

Mahmut Sami Şahin'den Aselsan'a ziyaret
AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Mahmut Sami Şahin, Aselsan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Mahmut Sami Şahin ve Konya Belediyesinden bir grupla Aselsan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında il etapta 87,2 milyon sermayeli Aselsan Konya Silah Sistemleri AŞ'nin kuruluşu tescil edildi.

Yapılacak olan yatırım ile alakalı Genel Müdür Sn. Haluk Görgün beye ve Genel Müdür Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mehmet Çelik beye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı U. İbrahim Altay ve Başkan Vekili M. Sami Şahin birlikte teşekkür siyasetinde bulunarak hediye takdiminde bulundular.

Yapılan toplantıda süreç hakkında değerlendirmede yaparak yatırımın bölgenin kalkınmasına büyük katkı yapacağı ifade edildi. Konya'da kurulacak tesiste, Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma sistemleri imal edilecek.ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında toplamda 300 milyon lira sermayeyle, silah sistemlerinin üretilmesi, tasarımı, Ar-Ge'si ve inovasyon merkezi oluşturulması kapsamında 35 bin metrekare alanda Silah Sistemleri Tesisi kurulacak.