Mahkeme sahte olduğunu tescilledi

Mahkeme sahte olduğunu tescilledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan ve diplomasıyla gündeme gelen eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğu mahkeme tarafından tescillendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da üstlenen eski güreşçi Hamza Yerlikaya sahte lise diploması kullandığı ortaya çıktı.
 
AK Parti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ( TBMM) resmi internet sitesinde Hamza Yerlikaya'nın eğitim hayatı çelişkilerle dolu.
 
AK Partinin internet sitesinde, Yerlikaya'nın 'lise mezunu' olduğunu söylerken, Meclis'te 'üniversite mezunu olduğu' ileri sürülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinde ise Yerlikaya'nın 'yüksek lisans' yaptığı belirtiliyor.
 
Konu hakkında iddiada bulunan CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Mehmet Göker, Yerlikaya'yla ilgili gelişmeyi paylaştı. Göker, şimdilerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullandığı, mahkeme tarafından tescillendi.
 
Göker sosyal medya hesabı üzerinden; "Usta çırak ilişkisinde bugün: Ekonomist, milli sporcu Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi, eski AKP milletvekili ve cumhurbaşkanı danışmanı Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı mahkemece tescillendi." iddiasında bulundu.