MHP Teşkilatı Adayıyla tek vücut oldu

MHP Teşkilatı Adayıyla tek vücut oldu
MHP teşkilatı Karaman Belediye Başkan adayı Savaş Kalaycı ile seçim startını verdi.

MHP Karaman İl Teşkilatı dün adayının arkasında olduğunu göstermek için Sultan Kasrında akşam yemeği program düzenleyerek desteklerini ilan ettiler.

MHP Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz programda yaptığı konuşmada; “ Adayımız Savaş Kalaycı her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Kendisi zaten uzun süredir bu seçim için çalışmakta ve halkımızın adeta gönlünde taht kurmaktadır. Cenab-ı Allah adayımızı Belediye Başkanı yapıp il başkanlığı görevimi bitirmeyi nasip etsin.” Dedi.

Partililere ve Basın mensuplarına seslenen MHP Karaman Belediye Başkan adayı Savaş Kalaycı programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Büyüklerimizin teşvikleri, parti teşkilatlarımızın ve hemşerilerimizin destekleri ile başlayan Karaman Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’in teveccühleri ile Belediye Başkan Adaylığına dönüştü. Böylece biz de bu ağır, büyük; fakat bir o kadar da onurlu sorumluluğu omuzlarımıza almış olduk. 

Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh, güven ve verilen desteklerden dolayı başta Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Bey olmak üzere, partimizin değerli başkan ve yöneticilerine, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcilerine ve saygıdeğer Karaman halkına sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Arkadaşlar...

Doğma, büyüme Karamanlıyım. Belediye Başkan Adaylığı için istifa ettiğim güne kadar da Karaman Belediyesinde görev yaptım ve sağlık hizmetleri alanında halkımıza hizmet ettim. Eğitim hayatımın önemli bir bölümünü ekonomi ve iktisat yanında; daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha müreffeh bir şehir hedefim üzerinde yoğunlaştırdım. Bunun yanında, Şehir Markası ve İmajı, Yoksulluk Kültürü ve Sosyal Dayanışma gibi konularda master yaptım. 

Sahip olduğum tüm bilgi birikimimi, bütün kazanımlarımı doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım; coğrafi, kültürel, beşeri ve sosyo-ekonomik yapısını çok iyi bildiğim; problem, istek ve ihtiyaçlarını çok iyi analiz ettiğim bu şehre aktarmak ve bu şehir için var gücümle çalışmak istiyorum.

Kıymetli Basın Mensupları, Sevgili Hemşerilerim..

Karamanımız, binlerce yıllık kadim tarihinden damla damla biriken ve günümüzde bir umman haline gelen devasa bir kültür hazinesine; coğrafi bölgelerin kesişme noktası olması hasebiyle oldukça önemli bir jeopolitik konuma; özellikle tarıma dayalı ve her geçen gün büyüyen sanayisi ile ayakları üzerinde durabilen ve kendine yetebilen güçlü bir ekonomiye sahip; şu anki bulunduğu konumdan çok daha fazlasını hak eden bir şehirdir. Vatanımızdır, evimizdir. 

Şehrimizi bölgemizde, ülkemizde ve dünyada çok daha iyi yerlere hep birlikte taşıyabilmek adına uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve zaman zaman sizlerle de paylaşacağımız projelerimizi inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Bunların haricinde, Karamanlı hemşerilerimin hayatını kolaylaştırabilmek için, Karaman’ı çok daha yaşanabilir ve imrenilen bir şehir haline getirebilmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Toplumun temel dinamiklerini harekete geçireceğiz, istişare ve ortak akıl mekanizmasına işlerlik kazandıracağız ve özellikle Sivil Toplum Örgütleri ile tam bir dayanışma içerisinde çalışacağız. “Ben yaptım oldu” gibi, şehrimize ve insanlarımıza hiçbir şey kazandırmayan ve toplumu ayrıştıran anlayışlara yönetim sistemimizde asla yer vermeyeceğiz. Toplumsal, kültürel ve idari konularda yeni yöntemler geliştirecek ve uygulayacağız.

Basın Kuruluşlarımızın Kıymetli Temsilcileri, Değerli Arkadaşlar..

Milliyetçi Hareket’in üretken belediyecilik anlayışının merkezindeki, yatırımlarının ve çalışmalarının başlangıç noktasındaki en temel kavram “Beytülmal” hassasiyetidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek, belediyenin -daha doğrusu- milletin parasının tek kuruşunu dahi zayi etmeden ve kıt kaynakları en etkin bir şekilde kullanarak çalışmalar yapacağız. Hesap verebilirlik ve şeffaflık anlayışını yönetimimizde hâkim kılacağız. Mutlu azınlık değil, mutlu bir şehir oluşturabilmek için var gücümüzle çalışacağız.

Karamanımızı Marka Şehir haline getirebilmek; aynı zamanda şehrimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözebilmek için hazırladığımız çözüm önerilerini 8 ana başlık altında ele aldık ve bunlara uygun projeler geliştirdik. Bu başlıklar;

1- Şehrin ulaşım planlaması ve otopark sorunlarına çözüm projeleri,

2- Yenileme alanları, rekreasyon alanları ve şehir meydanı projeleri,

3- Akıllı Şehir ve Akıllı Yönetim Uygulama Projeleri,

4- “Marka Şehir KARAMAN” hedefi odaklı projeler,

5- Çevre, alt yapı, atık değerlendirme ve enerji projeleri,

6- Kültürel Çalışmalar ve Sosyal Sorumluluk Projeleri,

7- Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi ve genişletilmesi projeleri,

8- Sporun teşvik edilmesi ve spor faaliyetlerinin geliştirilmesi projeleri,

 

Bu ana başlıkların ihtiva ettiği projelerimize Seçim Beyannamemizde ayrıntılı olarak ve tek tek yer vereceğiz, sizlerle de zaman zaman paylaşacağız.

 

Bugün, tanışma ve ilk değerlendirmelerimizi yapmak üzere bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte sizlerle inşallah daha sık görüşmeye gayret göstereceğiz. Allah nasip ederse, Belediye Başkanı seçildikten sonra da Siz Değerli Basın Mensupları ile periyodik olarak bir araya gelecek ve Yaşayan ve Yaşanabilir Şehir üzerine sohbetler yapacağız. Çünkü benim bakış açıma göre sizler sadece habercilik yapmıyorsunuz, aynı zamanda toplumun, kamuoyunun sözcülüğünü yapıyorsunuz. İnsanlarımızın beklenti ve rahatsızlıklarını dile getiriyorsunuz. Şehirde yapılacak çalışmalara adeta rehberlik ediyorsunuz. Ben davetimize iştirak ettiğiniz, beni dinlediğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. En kısa sürede yeniden bir araya gelmek ümidi ile çalışmalarınızda başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.