MEMUR-SENʹDEN AMERİKAʹYA TEPKİ

MEMUR-SENʹDEN AMERİKAʹYA TEPKİ
MEMUR-SEN: Abd, kendi katliam gerçeklerine baksın
Memur-Sen Karaman Şubesi Başkanı Duran Kabaağaç, Önceki gün ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tasarısını oylaması ve az farkla da olsa kabul etmesini tarihi bir ayıp olarak gördüklerini ve kınadıklarını açıkladı.
 
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, tarihçilerin değerlendirmesi gereken tarihi bir olayı siyasilerin oylaması ve karar vermesinin ABD için  utanç verici olduğunu kaydetti.
 
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman’ın kendi istediği doğrultusunda bir karar çıkartabilmek için oylama süresine müdahale etmesini  tam bir komedi olarak değerlendiren Kabaağaç, ABD Başkanı Obama ve Dış İşleri Bakanı Clinton’un  oylamanın Komite’den geçmemesi için son dakika girişimlerini ise ciddiyetten uzak bulduğunu ifade etti.
 
Ayrıca, Kabaağaç özetle şu görüşlere yer verdi: “Bu   skandal karar,  normalleşme sürecine giren Türkiye-Ermenistan ilişkilerini olumsuz etkileyeceği gibi Türkiye-ABD ilişkilerini daha çok zedeleyecek ve  en çok olumsuz etkilenecek olan taraf ise ABD olacaktır. Bölgesel güç olmanın yanında  Asya’dan Afrika’ya oradan Latin Amerika’ya kadar dünyanın tüm coğrafyasında etkinliği artan Türkiye’nin uluslar arası olaylarda takınacağı tavır ABD başta olmak üzere  tüm dünya için önemlidir.
 
ABD  artık bu gerçeği görmeli ve 1915 olaylarını  Türkiye’nin üzerinde bir şantaj unsuru olarak kullanmaktan vazgeçmelidir.  ABD’nin  söz konusu  olay konusunda ciddiyetsiz tavrının sürmesi halinde ise  Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatmak için gerekli çalışmaları  başlatmalıdır. Tüm  silah ihaleleri  gözden geçirilerek iptal edilmelidir.  Ayrıca Türkiye BM Güvenlik Konsey’indeki  geçici üyelik kartını iyi kullanmalıdır.
 
ABD’nin, sadece  son 60 yılda  Japonya, Vietnam, Somali, Irak ve Afganistan’da uyguladığı ve uygulamakta olduğu katliamlar kendisi için utanç olmaya devam etmektedir.  Tüm insanlığa  hesap vermesi gereken ABD’nin  1915 yılında  gerçekleşmiş ve tarihçilere bırakılacak bir konuyu  uluslararası bir  şantaj aracı  haline getirmesini  Memur-Sen olarak esefle karşılıyor ve kınıyoruz.”