Kazım Karabekir’de Sarıkız Örümceği yakalandı.

Kazım Karabekir’de Sarıkız Örümceği yakalandı.
Kazım Karabekir’de 3 arkadaş tehlikeli bir böcek olan sarıkız Örümceği yakaladılar.
Kazım Karabekir’de Yahya Kılınç, Ramazan Ay ve Bahattin Dağdeviren adında ki 3 arkadaş Kazım Karabekir ilçesinin Gültepe mahallesinde Sarıkız adıyla bilinen Örümcek yakaladılar.
Örümceği görür görmez büyüklüğünden korkan 3 arkadaş olduğu yerde öldürerek plastik şişeye koydular. Sarıkız Örümceğin Kasabada yuvalanıp yuvalanmadığı ise bilinmiyor. Etçil bir böcek olan Sarıkız Örümceği bir insanı öldürecek kadar zehre sahip olarak biliniyor.
Örümceği yakalayıp Whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçen Yahya Kılınç adında ki vatandaş, tedirgin olduklarını belirterek yetkililerin bu olayı araştırmaları gerektiğini belirtti.
 
SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ: ETLE BESLENİYOR
Sarı kız böceği ülkemizde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, dünya üzerinde ise yoğun olarak Afrika’ da Namibya’ da bulunmaktadır.
 
Beslenme şekillerinden dolayı diğer iri örümcek türlerinden farklıdır. Sarıkız böceği türlerinin hemen hemen hepsi et ile beslenmektedir. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip olan sarıkız böcekleri akrep dahi birçok hayvanı yiyerek beslenebilirler. Bu türlere halk arasında sarıkız böceği isminin haricinde böğü yada böyü de denmektedir. Çok hızlı hareket edebildikleri bilinmekte olup zehirsiz olduğu uzmanlar ve araştırmacılar tarafından belirtilmektedir. Boyları 8-10 cm arasında değişmekte olup, avlarını dişleri ile ovuşturdukları için ısırıldığını fark edemezler. Isırdığı kısma dişleri sayesinde eti yumuşatıp yiyebileceği kıvama getiren bir sıvı bırakmaktadır.