Karaman Halkı Vanı Unutmadı

Karaman Halkı Vanı Unutmadı
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMANın da katıldığı törenle 15 Kasım 2011 Salı günü saat: 17:00de Karaman Valiliği önünde düzenlenen törenle Vana gönderildi.
Saray Bisküvi ve Eredem Pastaneleri çalışanlarının öncülüğünde Van için başlatılan ve Karaman halkının duyarsız kalmadığı yardım kampanyasında toplanan aynî yardımlar, Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN’ın da katıldığı törenle 15 Kasım 2011 Salı günü saat: 17:00’de Karaman Valiliği önünden Van’a gönderildi.
 
Yardımların uğurlanmasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Süleyman Kahraman "Biz bu güzel toprakları omuz omuza kazandık ve aramızda kin ve nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat gönül gönüle yaşayacağız." dedi.
  
Törene Vali KAHRAMAN’ın yanısıra Vali Yardımcıları Latif MEMİŞ ve Ferhat BURAKGAZİ, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, Daire Müdürleri, Valilik çalışanları ve basın mensupları katıldı.
Eredem Pastaneleri Yetkilisi Murat DAĞAÇAN, toplanan bir kamyon aynî yardımın içinde Karaman halkının yediden yetmişe herkesin katkısı olduğunu dile getirerek, yardım yapan herkese teşekkür etti.
Vali KAHRAMAN: “Atalarımız demiş ki dost kara günde belli olur. Van’da yaşanan felaketle bizim insanımızın gönül dünyasının ne kadar zengin olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vandaki kardeşlerimizi bu kış gününde Karaman halkının yalnız bırakmaması, onların derdiyle dertlenerek yediden yetmişe herkesin Van için seferber olması bizleri hem sevindiriyor hem de geleceğe daha umutlu bakmamıza vesile oluyor.   Bu kampanyaya herkes kendince bir katkı sağlamış ve miktar ne olursa olsun, yapılan yardımın gönülden olması bu kampanyayı anlamlı kılan en temel unsur diye düşünüyorum. Biz bu güzel toprakları omuz omuza kazandık ve aramızda kin ve nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat gönül gönüle yaşayacağız.  Gönderdiğimiz bu yardımlar kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştireceği gibi tüm insanlığa da örnek olacaktır.  Gönüllerin bir olduğu bir ülkede yaşanan sıkıntı ne olursa olsun aşılabilir…  Biz gelecek nesillere kardeşlikle, yardımlaşma ve paylaşma duygusuyla mayalanmış bir miras bırakmanın azminde ve gayretindeyiz.  İnşallah burada üniversitemizle yürüttüğümüz bir kampanya da olacak ve ilimizde okuyan Vanlı öğrenciler için bir yardımımız olacak.  Allah bu kış gününde yardıma muhtaç olan kimseyi çaresiz bırakmasın ve Allah bu kış gününde yardıma muhtaç olana yardım eli uzatanlardan ve bu elin uzatılmasına vesile olan herkesten razı olsun.  Bu yardım kampanyasını yürüten Eredem Pastanesi ve Saray Bisküvi çalışanları olmak üzere, yardım yapan herkese Karaman adına teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin ve memleketimizi bu tür felaketlerden muhafaza eylesin.”dedi.
Vali KAHRAMAN’ın konuşmasından sonra toplanan yardımlar Van’a gönderildi.