KARAMANLILARIN ŞUBAT AYINDA YÜZME KEYFİ

KARAMANLILARIN ŞUBAT AYINDA YÜZME KEYFİ
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ÖMER ERSÖZ:KAPALI AVUZ OLARAK TÜRKİYEDE BİR İLK
Karaman’da üstü özel bir sistemle kapatılan olimpik yüzme havuzunda, vatandaşlar Şubat ayında yüzmenin keyfini yaşıyor.
Üzeri çift katlı mebran sistemiyle kapatılan havuzun Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Havuzun üstünün kapanmasının Karaman’da yüzme sporuna büyük katkıda bulunacağını söyledi.
Ersöz, havuzun üzerinin kapatılmasıyla birlikte artık vatandaşların 12 ay boyunca yüzme keyfi yaşayacaklarını belirterek, “Mebran sistemi Türkiye’de ilk defa Karamanʹda uygulandı. Yetkililer sistemin verimliliğini burada yerinde inceledikten sonra, üstü açık tüm havuzlar bu şekilde kapatılacak. Havuzumuz Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü, sabah 10.00ʹdan akşam 20.00’ye kadar hizmet verecek. Talepler doğrultusunda saat 21.45ʹe kadar çıkarılabilecek. 2 tane yüzme antrenörümüz ve cankurtaranımızda işe başlatılmıştır. İnsanların, hava sıcaklıklarının eksilerde seyrettiği Şubat ayında yüzme imkanı bulabilmeleri çok önemli. Bu tesisisin kazandırılmasında bizzat ilgilenen Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül ile Karaman Valimiz Sayın Süleyman Kahramanʹa, sonsuz teşekkür ediyorum dedi.
Ersöz, ayrıca Yüzme Federasyonu ile görüşerek, tesiste ulusal müsabakaların yapılabilmesi için girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.
Karamanlılar ise Şubat ayında havuza girmenin keyfini yüzerek yaşadılar.