İTÜ, Erbakan ismini yerleşkeye verdi

İTÜ, Erbakan ismini yerleşkeye verdi
İTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden 3,98 ortalama ile mezun olan ve ortalama not rekorunu halen elinde bulunduran Erbakan Hoca’mızın ismi, İTÜ’nün Gümüşsuyu Yerleşkesi’ne verildi.
Ülkemizin önde gelen eğitim yuvalarından olan İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) Gümüşsuyu Yerleşkesinin adının değiştirilmesi yönünde karar alındı. Üniversite Senatosuna önerilen ve kabul edilen teklif neticesinde söz konusu yerleşkenin ismi “İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi” oldu. Konuya ilişkin olarak kaleme alınan karar metninde, “1978 yılı İTÜ Makina Fakültesi mezunumuz ve Türkiye Cumhuriyeti 23. Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın üniversitemiz ve ülkemize kıymetli katkılarından dolayı isminin Gümüşsuyu Yerleşkesine verilerek, ilgili yerleşkenin adının “İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi” olması Üniversite Yönetim Kurulunun 06.10.2022 tarih, 1364 sayılı toplantısında uygun bulunarak Üniversite Senatosuna önerilmiştir. Üniversite Senatosunun 06.10.2022 tarih, 813 sayılı toplantısında öneri görüşülmüş ve uygun bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
ERBAKAN’IN REKORU HÂLÂ KIRILAMADI
 
Devlet adamlığı, ilmi, zekâsı ve mücadelesiyle örnek olan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın üniversite yıllarında elde ettiği rekor hâlâ konuşuluyor. Erbakan Hoca’nın İTÜ Makine Mühendisliği bölümünden 3,98 ortalama ile mezun olması ve rekorun hâlâ kırılamamış olması Erbakan Hoca’mıza olan saygıyı da artırıyor. 1943 yılında İstanbul Erkek Lisesinden birincilikle mezun olduktan sonra üniversiteye sınavsız giriş hakkı kazanan Erbakan Hoca, buna rağmen sınava girmeyi tercih etmiş ve İTÜ Makine Mühendisliğini kazanmıştı. Makine Mühendisliği Bölümünü 3,98 ortalamayla bitiren Erbakan Hoca’nın rekoru hala kırılabilmiş değil.