Gençlik Kolları Başkanı Av. Kemal Toprak Aday adayı oldu.

Gençlik Kolları Başkanı Av. Kemal Toprak Aday adayı oldu.
AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Av. Kemal Toprak Milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı.

AK Partinin son yıllarda ki başarılı ismi olan ve yüzlerce gençliği organize edebilen Gençlik Kolları Başkanı Av. Kemal Toprak bugün Milletvekili aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Parti içerisinde heyecanla karşılanan bu gelişme özellikle gençlerin büyük takdirini topladı.

Aday adaylığı açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır." sözüyle başlayan Av. Kemal Toprak ; " Kıymetli dava arkadaşlarım ve sevgili kardeşlerim; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yol yürüdüğümüz “Gençsin önde yürü, İnandığın yolda yürü” anlayışı ile çıktığım ve büyük bir tutku ile hizmet ettiğim bu kutlu yürüyüşte 28. Dönem Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım. Bu kutlu sürecin milletimize, partimize, Karaman’ımıza hayırlı olmasını diler, şahsım ve partim adına sizlerden dua ve desteklerinizi beklerim." dedi.

Av. Kemal Toprak kimdir ?
 
28 Şubat 1994 yılında Hollanda’nın Schiedam şehrinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hollanda da tamamladı. 2005 yılında ailesi ile birlikte kesin dönüş yapan Kemal Toprak lise eğitimini Karaman Bilgisayar Lisesinde, lisans eğitimini ise Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesinde burslu olarak tamamlamıştır. Karaman’ın tanınmış bir Esnaf ailenin Ferdi olan Kemal Toprak 2018 yılında avukatlık ruhsatını alarak Karaman barosuna kaydını yaptırmıştır. Halen aktif olarak avukatlık mesleğini icra etmektedir. Avukat kemal toprak evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.
Orta derecede İngilizce ve ileri seviyede Felemenkçe bilmektedir.
 
Siyasi Geçmiş
 
10 Eylül 2019 yılında Ak Parti gençlik kolları mahalle başkanı olarak başladığı siyasi serüveni, gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği, gençlik kolları başkan yardımcılığı, merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği, merkez ilçe başkan yardımcılığı/seçim işleri başkanlığı ile devam etmiştir. Ve son olarak 27 Nisan 2021 tarihinde cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ve gençlik kolları genel başkanı Eyüp Kadir İnan’ın tensipleriyle Ak Parti Karaman il gençlik kolları başkanlığına atanmıştır. Bu görevi halen yürütmektedir.