Fatih Erbakan sağ ittifakı teklif etti.

Fatih Erbakan sağ ittifakı teklif etti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, İYİ Partinin liderliğinde sağ ittifaka destek verebileceklerini söyledi.
Karamaninsesi.com 3 ay önce üçüncü bir ittifakın sağ ittifak olarak kurulması gerektiğini ve bunun ancak İyi Parti önderliğinde olması gerektiğini belirten bir öneride bulunmuştu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'da bizim ittifak önerimizin aynısını bugün teklif etti.
 
Erbakan, ittifak konusunda aceleci olmadıklarını, seçmenin kendilerine her iki ittifaka da yakıştırmadığını söyledi.
 
“SAĞ PARTİLERDEN OLUŞAN 3’ÜNCÜ BİR İTTİFAKA DESTEK VEREBİLİRİZ”
Sağ partilerden oluşan 3'üncü bir ittifaka destek verebileceklerini sözlerine ekleyen Erbakan, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sağ partilerden oluşan 3’üncü bir ittifaka destek verebiliriz. Herhalde millet, seçmen bizi hiçbir ittifaka yakıştıramıyor. Öyle olunca biz de kendimiz sanki girsek daha avantajlı, etkili olacak gibi düşünüyoruz. Gerçi tabi her siyasi partinin gönlünde yatan odur. Kendi gücüyle, kendi ismiyle. Eğer biz kendimiz girip de kendimiz parti olarak bir başkan adayı çıkaracak olursak o zaman bunun tabi partinin genel başkanı olması son derece doğal.
 
“İYİ PARTİ BAŞINI ÇEKEBİLİR”
Fatih Erbakan; "Türkiye’de 24 saat bile uzun bir zaman. Onun için de kesinlikle ittifak yapmayacağız bu bizim kırmızı çizgimiz şu anda doğru olmaz. Dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi olur. Onunla ilgili bir 3’üncü ittifak önerisini biz televizyonlarda da basın toplantılarımızda da ifade etmiştik. Seçmenin sağ partiler olarak nitelendirdiği partilerin bir ittifak çatısı altında bir araya gelmesi. İYİ Parti bunun başını çekebilir çünkü oy oranı bakımından yüksek bir oy oranı, mecliste grubu var. Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi. Böyle bir üçüncü ittifak olması halinde bir sinerji oluşabileceğini ifade etmiştik.” dedi.
 
İLGİLİ HABER