Sağ ittifak ve Mansur Yavaş Bağımsız Aday

Sağ ittifak ve Mansur Yavaş Bağımsız Aday
Türkiye olası bir erken seçimi konuşurken, nasıl bir ortamda gidileceği merak konusu oldu.
Gazeteci Hüseyin Ölger Partilerin ittifak ve konumları hakkında yeni bir strateji yayınladı.
 
İşte O yazı;
 
AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu ve dışarıdan Doğu Perinçek’in destek verdiği Cumhur İttifakı yapılan birçok ankette oy kaybına uğrarken, Muhalefet partilerinin oylarında da ufakta olsa artış var.
İYİ Parti’yi ayrı bir şekilde belirtmek isteriz. Çünkü İYİ Parti diğer Muhalefet partilerine göre daha hızlı bir şekilde oyunu arttırıyor.
 
Bu durum karşısında AK Parti yeni çareler ararken seçim sisteminde Barajı %7’ye düşürme ve Partiler İttifakta olsa dahi Baraj şartı getirme gibi çalışmalar yapıyor.
Öte yandan sürekli oy kaybeden MHP tabanını yeniden toplamak için AK Parti ile ittifaktan ayrılmayı planlıyor.
 
AK Parti’nin her dediğinin arkasında duran MHP’nin bu tavrı tabanında büyük tepki topluyor ve tepkilerde en çok İYİ Partiye yarıyor. MHP Genel Merkezi tabanının İYİ Partiye kaymaması için AK Parti ile yolları ayırmayı planlıyor. MHP’nin kemikleşmiş %5-6 oyu var, bunu 1-2 puan arttırıp %7-8 civarında bir oy alarak barajı geçmeyi planlıyor.
 
Tabii, AK Parti ve MHP bu planları yaparken, karşı tarafın hamlesini de merakla bekliyor. Ve eminiz ki en çok korktukları şey sağ da bir ittifakın kurulması.
AK Parti ve MHP tabanı partilerine karşı soğurken alternatif bir lider veya parti göremedikleri için şuan itibariyle kararsız bir şekilde bekliyorlar.
 
Eğer ciddi bir ışık görürlerse 2002 seçimlerinde olduğu gibi iktidar partilerini yerle bir edecekler.
 
Kararsızların, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin oluşturduğu Millet İttifakına gitmemelerinin en büyük nedeni ise HDP’nin de Millet ittifakına bazı zamanlarda dolaylı olarak destek vermesidir.
HDP’yi bir öcü olarak gören, Muhafazakar ve Milliyetçi kesim HDP ile aynı kare içerisinde olmak istememesi gayet doğal ve hak verilecek bir hadisedir. Bundan dolayı Millet İttifakının acil bir şekilde HDP’den uzaklaşması gerekmektedir.
 
MUHAFAZAKAR SEÇMEN CHP’YE SOĞUK BAKIYOR.
Yazımızın başında belirttiğimiz gibi oyunu hızlı bir şekilde arttıran parti İYİ Parti’dir. İYİ Parti daha hızlı bir şekilde oyunu arttırma durumu da söz konusudur. Lakin CHP ile aynı ittifakta olması İYİ Partinin yükselişini frenliyor.
 
İYİ Parti daha akılcı bir şekilde hareket edip aynı çizgide olan Sağ Partilerle bir araya gelmeli. Bu AK Parti ve MHP tabanından olacak kopuşları daha da hızlandıracaktır.
 
ERBAKAN-TÜRKEŞ MODELİ
1991 Seçimlerini hatırlayın, %10 barajını aşmak isteyen Rahmetli Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali seçim ittifakı kurmuş ve planlarını başarılı bir şekilde uygulamıştı. ANAP ve DYP vitrinlerine daha liberal kişileri koyması, Muhafazakâr ve Milliyetçi seçmenin tepkisini çekmişti.
 
Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin ittifakına ilgiyi arttırmıştı. O dönemde Rahmetli Alparslan Türkeş’in fedakârlığı hala konuşulmaktadır. Çünkü MHP’liler Refah Partisi bayrağı altında seçime girmiş ve Alparslan Türkeş Refah Partisi için oy topluyordu.
 
Bu ittifak o kadar kaynaştı ki; Başbuğ Erbakan, Mücahit Türkeş esprileri bile yapılıyordu.
 
O dönemde Karaman 2 Milletvekili çıkarıyordu. İkisini de Refah Partisi kazanmıştı ama Milletvekilinin biri MÇP’den Seyid Osman Sevimli ve Refah Partisinden Zeki Ünal’dı.
Zaten seçim ittifakı olduğu içinde sadece 52 günlük bir ittifak olmuştu.
 
BIRAKIN TARİH TEKERRÜR ETSİN.
 
AK Parti seçimler için yeni kanunlar çıkarsa da Sağ Partilerin elinde artık çok büyük bir koz var. O da Erbakan-Türkeş Modeli olan “SAĞ İTTİFAK” Modelidir.
İYİ Partinin dışında Baraj altında ki Partiler olan; Saadet, Deva, Gelecek, Refah ve Demokrat Parti aynı 1991 yılında yapılan Refah çatısı altında ki Planı uygulamalı.
AK Parti’nin Barajı %7’ye düşürüp ve İttifak içerisinde olsan dahi barajı geçme şartını kanunlaştırırsa Bu oyun ancak bu şekilde delinir.
 
Yani; Saadet, Deva, Gelecek, Refah ve Demokrat Parti seçimlere İYİ Parti çatısı altında girmeli.
 
Bu İYİ Parti için mi çalışacaklar? Anlamına gelmez.
 
Baraj altında kalırlarsa “Sıfır” Milletvekili çıkaracaklarına İYİ Parti çatısı altında 2-5 veya 10 Milletvekili çıkarabilirler.
 
91 Seçimlerinde olduğu gibi Karaman Milletvekili olan Seyit Osman Sevimli MHP’li olmasına rağmen Refah Partisi Milletvekili adayı idi ve Meclise girdikten sonra Refah Partisinden istifa edip tekrar kendi partisi olan MHP’ye geçti.
 
Muhalefetin Başarılı olması için Mutlaka Tarihin Tekerrür etmesi gerekiyor.
 
CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?
 
Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğu kesin. MHP Lideri Bahçeli aylar öncesinden destek vereceklerini duyurmuştu.
Peki, karşısında kim olmalı?
 
Siyasetin Matematiği farklıdır. Siyasette matematik üst üste koyulup toplanmaz. Siyasette karşıdan alınıp toplanır ve kazanılır. Bu kadar nettir.!
Bütün Muhalefet Partileri bir araya gelse karşı tarafın seçmenini almadıktan sonra zafer elde edemez.
 
Peki, Muhalefetin karşısında kim var?
 
Muhafazakar ve Milliyetçi iki parti var.
 
Sağ eğilimli büyük bir seçmen kitlesini karşı tarafa taşımak için aynı dünya yapısına sahip olan başarılı biri olması lazım. Daha fazla uzatmadan bu kişi Ankara’nın Başarılı Belediye başkanı Mansur Yavaş’tır.
Muhafazakar ve Milliyetçi bir yapıya sahip olup ayrıca CHP’nin de Ankara Belediye başkanı olması Turgut Özal’ı başarıya götüren “ 4 Eğilim” söylemi gibidir.
Şunu iddia ediyoruz ki; Eğer Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olursa iktidar partisi 2002 seçim sonuçlarını yaşayacaktır.
 
PEKİ, HANGİ PARTİNİN ADAYI?
 
Mansur Yavaş hiçbir partinin adayı olmamalı. Çünkü o Cumhurbaşkanı olacak. Tarafsız olacağına TBMM’de yemin eden adam olacak.
O zaman bunu iktidara gelirken göstermesi gerekiyor.
 
Yani bir partinin değil sadece halkın adayı olmalı.
 
CHP seçimlere tek başına girecek. Son seçim sonuçlarına baktığında Hali hazırda %30 civarında oyu var.
Anketlere bakıdığında İYİ Parti tek başına %16 civarlarında geziyor.
 
Buna diğer sağ partileri de kattığımızda oluşacak olan etki alanı %25’lere ulaştırır.
Neden %25 diyoruz.?
 
Çünkü AKP ve MHP tabanı artık yeni arayışlar içerisinde, bu seçmeni kazanacak olanda ancak büyük bir Sağ ittifak olur.
CHP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak.
 
Sağ Partilerin birleştiği İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak.
Her iki partinin de ortak adayı Mansur Yavaş olacak.
 
Ne mi olur?
 
MHP seçmenin %80’i Mansur Yavaş’a verir.
AK Partinin içerisinde ki Milliyetçi Seçmenin %60’ı Mansur Yavaş’a verir.
Cumhur İttifakının %51’lik oyu böylelikle %35’lere kadar düşer.
Böylelikle seçim sonuçları; Mansur Yavaş %55, R. Tayyip Erdoğan %35 olarak sonuçlanır. HDP’nin adayı da %10 civarında olur.
 
Muhalefet Partileri Sadece Cumhurbaşkanlığını kazanmakla da kalmaz, TBMM’de Milletvekili üstünlüğünü elde eder.
 
KİMSENİN NAZ YAPMAYA HAKKI YOK!
 
Artık Türkiye bulunduğu buhrandan kurtulmalı.
 
Mafya Liderlerinin “Temiz Elller Operasyonu” yaptığı bir ülke haline geldik.
 
Mafya Liderleri yolsuzlukları açıklarken, harekete geçen bir tane bile savcının olmaması ne hale geldiğimizi net bir şekilde gösteriyor.
Kimsenin Gurur ve kibir içerisinde olmaya hakkı yok.
 
Herkesin fedakârlık göstermek zorunda olduğu bir dönemdeyiz.
 
Ben sola oy vermem, ben kadın liderin arkasından gitmem anlayışı içerinde olanlar yarın yaşayacakları felaketi gördüklerinde nasıl bir hata yapacaklarını anlayacaktır.
Testi kırılmadan kendimizi tokatlayalım, aklımızı başımıza alalım.
 
Vesselam…