Ertuğrul Çalışkan'dan Borsa'ya dev yatırım

Ertuğrul Çalışkan'dan Borsa'ya dev yatırım
Borsa Hizmet binası, Hayvan pazarı ve elektronik satış salonu hayata geçiriliyor
Karaman Ticaret Borsasının Karaman Belediyesi ile birlikte hayata geçirmek için adım attığı modern hayvan borsası ‘nın yanı sıra muhteşem bir borsa binası için gerekli adımlar atıldı.
 
KOP’tan Hayvan pazarı ve borsası için 1.7 milyon lira destek alınacak ve Karaman Belediyesi tarafından tahsis edilen 20 bin metrekare alan üzerine hayvan pazarı inşa edilecek.Hayvan pazarı ile birlikte ayrıca yine Belediye’den alınacak olan 10 bin metrekare alana çok amaçlı Karaman Ticaret Borsası hizmet binası yapılacak ve borsa binası için ise MEVKA’dan onaylanan proje ile elektronik satış salonu hizmete açılacak.
 
Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş’ın hayali olan ve seçim beyannamesinde yer alan Karaman’a yakışan projeler için adımlar atılmaya başlandı. Borsa Başkanı Ekrem Çavaş ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan arasında uzun süredir yapılan görüşmeler meyvesini verdi ve hayvan pazarı,borsa binası ve elektronik satış salonu için için düğmeye basılıyor.
 
BAŞKAN ÇALIŞKAN: BORSA KARAMAN’A YAKIŞACAK”
 
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir tarım ve hayvancılık kenti olan Karaman’ın modern bir hayvan borsasına ihtiyaç olduğu gerçeğinin herkesin kabul etmesi gerektiğini belirterek:,
 
“Bu kapsamda Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ile konu üzerinde görüşmelerimiz devam ediyordu. Maliyeti oldukça yüksek olan bu proje için KOP’u devreye sokarak destek talebinde bulunduk ve yapılan görüşmeler sonunda KOP Karaman Hayvan pazarı için 1.7 milyon lira vermeyi planlarına dahil etti. Bizde belediye olarak hayvan pazarı için 20 bin metre kare alan tahsis ettik.v Ayrıca borsa için kurulan kooperatifin yan tarafında 10 bin metre kare alanı da borsa hizmet binası yapılması için Belediye olarak karar aldık. Malumunuz MEVKA ilimiz için 8 projeye onay verdi ve bunlardan bir tanesi de Borsa hizmet binasına elektronik satış salonu projesi .Yani hizmet binamız Türkiye’deki örnek gösterilecek bir yapıya sahip olacaktır. ”
 
Türkiye’nin en modern, fonksiyonel Hayvan Pazarı ile birlikte yeni borsa hizmet binasının sektörün her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik olacağını belirten Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş:
 
“Tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Karaman’a yakışan hayvan pazarının önemini biliyoruz. Belediyemiz tarafından OSB karşısındaki galericiler arkasında 20 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz hayvan pazarı Karaman’a ve çevre illere hizmet verecek..
 
Küçükbaş ve büyükbaş hayvan barınakları, kapalı hayvan satış padokları, açık kurban satış alanı, kapalı kurban kesim alanı, karantina ünitesi, dezenfeksiyon üniteleri, saman satış yerleri, otel, restoran ve adaklık kurban satış ünitelerinden oluşacak Karaman Hayvan borsası büyük bir ihtiyacı da karşılamış olacak.