Eğitimci Ali Koçak İYİ Partiden aday adayı oldu

Eğitimci Ali Koçak İYİ Partiden aday adayı oldu
Eğitimci Ali Koçak İYİ Parti'den Milletvekili aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.
10 Mart’ta seçim kararının alınmasının ardından milletvekili aday adaylıkları kızıştı. Karaman’da çeşitli partilerden 40’ın üzerinde aday adaylık başvurusunda bulunurken kimlerin aday yapılacağı merak konusu oldu. Karaman halkı her seçim döneminde siyasi partilerden iki şey istedi: Şehirden çıkan yerli aday, yeni ve genç yüzler.
 
Vatandaş artık seçimden seçime kapısını çalan, ulaşılamayan aday istemiyor. Halkın içinde yaşayan, derdi ile ilgileneceği, sorunlarını aktarabileceği, sesi olacak aday görmek istiyor.
İlk defa oy kullanacak binlerce genç ise kendilerini temsil edecek; eğitimde, adalette, özgürlükte yanlarında olacak genç bir aday bekliyor. Gençler; sosyal medyada korkmadan beğeni ve paylaşım yapabilmek, düşüncelerini özgürce ifade edebilmek, nitelikli eğitim almak, sınav sorularını çaldırtmamak, torpilsiz kamuya girmek, serbestçe konser izlemek, mezuniyet programları yapabilmek, ülkeden gitmeye zorlanmadan al bayrak altında bağımsızca yaşamak, geleceğe umutla bakmak istiyor. Bu sebeple kendileriyle aynı dili konuşan aday istiyorlar.
 
Uzun yıllardır şehrimizde hizmet eden, gençleri yakından tanıyan, onların sorunlarını çözmek için mücadele veren eğitimci Ali KOÇAK, İYİ Parti’den aday adaylık başvurusu yaptı. Okul yöneticisi olarak görev yaptığı dönemde öğretmenleri ve çalışanları ile kurduğu etkili iletişim becerisi ile öne çıkan Ali KOÇAK, çalıştığı okulların eksikliklerini kısa zamanda çözmüş ve devlet okullarını özel okullardan farksız hale getirmişti. Bir okul müdüründen çok okulun bir çalışanı gibi hareket etmesini bilmiş; fiziki eksiklikleri birer birer aşmıştır. Ali KOÇAK, akademik olarak son sıralarda aldığı okulların başarı çıtasını yükseltmiş, sosyal-kültürel ve sportif çalışmaları ile gençleri geleceğe hazırlamış, yüzlerce gencin meslek edinmesi için çalışmıştır.
 
Aday adaylığı için görevinden ayrılan Ali KOÇAK hakkında velileri: “Onu hiç bitmeyen enerjisi ile bazen okulu boyayan, bazen sıralarını zımparalayan, her sabah öğrencilerini karşılayan, ikindi uğurlayan bir okul müdürü olarak tanıdık, müdürümüze olan güvenimizden dolayı içimiz hep rahattı, ona istediğimiz her zaman ulaşabiliyorduk, okulumuzdan ayrılmasına bir yandan üzülürken şehrimize hizmet edeceği için gururluyuz.” dediler. Yaşanan son deprem hadisesi sonrasında okulunun öğretmenleri ve öğrencileri ile hem Yunus Emre Spor Salonunda hem de Gençlik Merkezi’ndeki Kızılay standında yoğun emek harcamış, deprem bölgesinden gelen vatandaşların ev, eşya, gıda, hijyen ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olmuş, işleri koordine etmişti.