Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 ve 360 TV'nin yayınında değerlendirmeler yaptı. Erdoğan terörle mücadele konusunun altını çizerek 'Savaşımız teröristlerle, kürtlerle değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 ve 360 TV'nin ortak yayınında Başkan Özel programında, Murat Çiçek ve Helin Aslan sorularıyla gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Cumrhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusuna hassasiyetle değinirken, özellikle mücadelenin süreceğine vurgu yaptı.

"TRUMP'A BİZZAT SÖYLEDİM, SAVAŞ KÜRT KARDEŞLERİMLE DEĞİL!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye merkezli terörle mücadele planı konusunda "ABD'nin şöyle bir yanlışı var. Kürtleri vurmayın gibi bir yaklaşımı var. Bunu ben Sayın Trump'a söyledim. Bu ifadeleri kullandığnıız sürece yanlışın içerisinde olursunuz. Bizim mücadelemiz ve bizim şu anda yaptığımız savaş Kürt kardeşlerimizle değildir terör örgütüyledir. Terör örgütünün içerisinde Kürtler de olabilir Fransızlar da İngilizler de olabilir. YPG/PYD'nin içerisinde yabancı savaşçılar adını koydukları savaşçılar var. Biz bu mücadeleyi yürütürken bu Fransızmış, Avusturya'dan gelenlermiş diye ayıklayamayız. Bizim Mehmetçiklerimize kim silah doğrultursa biz de onlara silah doğrulturuz. Biz ABD'ye zamanında şunu söyledik. Gelin burada bu mücadeleyi beraber yürütelim. Ama ne yazık ki ABD onlarla birlikte yürütme kararı aldı. Biz İdlib ve Afrin'de Rusya ile birlikte sürdürdük. Zaman zaman bazı ihtilaflar olsa da görüşerek bir yere varıyoruz. Bir dönem acıyla anılan şehirler şimdi istikrar adaları olarak göz dolduruyor. İnşallah güney sınırımızın tamamını terörden arındıracak ve mülteci kardeşlerimizin de ülkesine döneceği güvenli alanlar temin edeceğiz ve kardeşlerimizi de huzura kavuşturmanın derdi içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.