Büyükşehirden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına Destek

Büyükşehirden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına Destek
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2. Lig’de mücadele eden Konya Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına kişiye özel üretim tekerlekli sandalye hediye etti.

sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetlere imza atan, spora ve engellilere olan desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na tekerlekli sandalye hediye etti. Kişiye özel üretim olan tekerlekli sandalyeleri Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumunda 2. Lig’de mücadele eden takım oyuncularına teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana engellilere yönelik önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. 10-15 yıl öncesine kadar engellilerin hayata yönelik entegrasyonunda bazı sıkıntılarının olduğunu söyleyen Başkan Tahir Akyürek, şunları kaydetti: “Konya’da en çok memnun olduğumuz hususlardan biri de bundan 10-15 yıl önce görünürde olan engelli sayısı çok azdı ama şimdi çok arttı. Bütün yolların, bütün yapıların, bütün sosyal tesislerin veya durakların engellilere göre düzenlenmesi gerekiyordu. Hala eksiklikler olmakla birlikte mesafe aldık. Görev aldığımız dönemde sadece 2 otobüs engellilere servis olarak hizmet verebiliyordu. Şimdi ise 460 otobüs ve 72 tramvay olmak üzere hepsi engellilere uygun hale getirildi. Engelliler sema grubu, engelliler spor kulüpleri; bunlar topluma öncülük ediyorlar.”

Konya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakıcı da her zaman kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile ilçe belediyelerine ve Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı’ya teşekkür etti.