Bianca Dünya Üçüncüsü oldu.

Bianca Dünya Üçüncüsü oldu.
Karaman’lı Doberman cinsi köpek Bianca 2018 Dünya üçüncüsü oldu.
IDC (International Dobermann Club) ‘nin 2018 yılında Slovakyada düzenlemiş olduğu dünya şampiyonasında Bianca isimli doberman cinsi köpek 3. sü olarak Başta Karaman olmaz üzere ülkemiz için bir ilke ve muhteşem bir başarıya imza attı.
 
Köpeğin sahibi Barış Çağlar Gazetemize yaptığı açıklamasında; “Bu yarışma her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen doberman ırk standartları yarışmasıdır. Bundan önce de İtalya ve Macaristan’da (2016, 2017) düzenlenen şampiyonalara da katılmıştık. Bu yarışmalarda son 5 köpek içerisine girmemize rağmen kupa alamamıştık.
 
Tabii ki burada aldığımız üçüncülük bir tesadüf değil planlı programlı bir çalışmanın sonucuydu. Bunun aşamaları vardı ve bu aşamaları biz çok doğru ve kontrollü bir şekilde aşmasını bildik. Nihai hedefim dünya şampiyonasında başarılı olmaktı. Bianca’yı gördüğüm zaman iki aylıktı ve şampiyon bir babanın (Tahi Reme Max) yavrusuydu. Şampiyon olacağını hissedip dört kardeşi arasından onu seçtim. İki aylıktan itibaren çalışmalara başladık ve her yaş döneminde değişik branşlarda kupalar kazandık.
 
2016 ve 2017 yılları bizim için başarılarla geçti. Sırasıyla Türkiye şampiyonluğu İtalya ve Macaristan’da alınan 3.lükler ve son olarak ta Macaristan da düzenlenen dünya şampiyonasında yine şampiyon sınıfta alınan 5. Lik. Bu birçok üretici için muhteşem bir sonuç olmasına rağmen ben alınan bu sonuca üzülüyordum, çünkü biliyordum ki biz o kürsüde olmalıydık.
 
2018 yılında tüm motivasyonumuz dünya şampiyonası içindi. Ve daha önce aldığımız başarıları da düşünerek hiçbir yarışmaya katılmadık. Bir yıl boyunca düzenli spor yaptık Son 3 ay kampa girdik ve disiplinli bir çalışma ile yarışmaya hazırlandık. Günde ortalama 3-4 saat çalışıyorduk ve beklenen gün geldiğinde Allah’ında yardımıyla emeklerimizin ve yatırımlarımızın karşılığını 3. Lük kupasıyla taçlandırdık.
 
Doberman benim için bir tutku ve bu ırkla tanışmam 2000 li yılların başına dayanıyor. Fakat o yıllarda imkân ve şartlarım nedeniyle uzun bir dönem bu sevdama ara vermek zorunda kaldım. Ta ki 2012 yılında tekrar doberman beslemeye karar verinceye kadar. Doberman halk arasında bilinen ve en çok korkulan köpek ırkıdır. Bu yanlış bilgi, bu ırkın haksızlığa uğramasına ve biz doberman severlerin çok büyük sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. Bilinenin aksine çok sert bir köpek değildir. Tam tersine eğitim seviyesi çok yüksek aile ile uyumlu ve son derece estetiktir. Bekçilik özelliği çok iyi seviyededir. Kısa tüylü ve enerjik bir köpektir. Sezgileri çok kuvvetli iyi ve kötüyü ayırt edebilen sahibine odaklı çok iyi bir köpek ırkıdır.