Başkan Yasim Koz'dan gündem değerlendirmesi

Başkan Yasim Koz'dan gündem değerlendirmesi
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz gündeme dair yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Koz’un gündeminde feshedilen İstanbul Sözleşmesi, döviz kurundaki dalgalanma ve Ayasofya Cami imamı vardı.

Açıklamasına, İstanbul sözleşmesinin feshedilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Başkan Koz; “Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta sonu 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedildi. Öncelikle bu sözleşmenin, aileye ve topluma herhangi bir katkısı olmayacağını hatta mevcut sorunları daha da artıracağını, sapkınlığı yaygınlaştıracağını görerek imzalandığı günden bu yana feshedilmesi için gayret sarf eden eski genel başkanımız Mustafa Kamalak beye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm Saadet Partili, Milli Görüşçü kardeşlerime ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz. Sayın Cumhurbaşkanına da haklı itirazımıza karşılık verip sözleşmeyi feshetmesinden dolayı teşekkür ederiz. Tabi madem bu kadar kolaydı neden yüzlerce ailenin dağılmasını, sapkınlığın yayılmasını beklediniz anlamış değiliz. Şunu da ifade etmek gerekir ki İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesi tek başına yeterli değildir. İstanbul Sözleşmesi sonucu çıkarılan kanunlar ve bu kanunlara bağlı yönetmeliklerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu kanunların ve yönetmeliklerin kadını koruyacak ama erkeği mağdur etmeyecek, aile için yıkıcı değil yapıcı olacak, her iki cinsiyet içinde zinayı suç olarak kabul edecek, sapkınlığa ve sapkınlığın yayılmasına müsaade etmeyecek şekilde düzenlenmesi bu hedefleri engelleyen kanunların ve maddelerin kaldırılması elzemdir. Aksi halde ahlaksızlık, gaddarlık devam eder. Bilinmelidir ki sapkınların dernekleşmesi, toplantı, gösteri ve yürüyüşleri, AKP iktidarında çıkarılan bu kanunlarla güvence altına almıştır. Şunu ifade etmek gerekir ki şiddet ve ahlaksızlığı önlemedeki en önemli etken eğitimdir. 19 yıldır okullarda ‘Ahlak ve Maneviyat’ eksenli bir eğitim vermiş olsaydınız, ‘kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ Ayetini çocukların kalbine yerleştirmiş olsaydınız şiddet olayları ciddi oranda azalırdı.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Karaman İl Başkan Koz Merkez Bankası Başkanının değiştirilmesine de değindi.  “Yine hafta sonu bir gece ansızın Merkez Bankası Başkanı değişikliği yapıldı. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yapılan bu değişikliğin Türkiye’ye maliyeti 100 Milyar TL. civarında. Evet bir gece ansızın yapılan bu hamle ile sadece ülkemizin ödeyeceği borca 100 Milyar TL. eklenmiş oldu. Hazine Bakanlığının 22 Mart 2021 tarihli açıklamasına göre 1.837 Milyar TL (Bir katrilyon sekizyüz otuz yedi Milyar) olan devletin borcuna durduk yere 100 Milyar TL. daha arttı. Ve maalesef tüm bu parayı halktan tahsil edeceksiniz diğer bir manada yanlış politikanızın faturasını halka keseceksiniz. Tabi siz bu değişiklikten etkilenmemiş olabilirsiniz. Sizin dolarlarınız dolu olabilir. Ancak vatandaşın geliri Türk Lirası yani bizim milli paramız ki o da varsa. Türkiye Cumhuriyetinin parasını değersizleştirmeye hakkınız yok iken sizin yanlış politikalarınız Türkiye Cumhuriyetinin Türk Lirasını adeta pula çevirdi. Şimdi ne yapacaksınız? Oy veren parasını öder diyerek, en yakın zamanda akaryakıttan başlayarak fiyatları güncelleyeceksiniz! Bu değişiklik gerekli idiyse piyasaları paniğe sevk etmeyecek şekilde daha kontrollü yapılması gerekirdi.” dedi.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz’un gündeminde son olarak Ayasofya Cami imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın vardı. Boynukalın’ı desteklediklerini ifade eden Başkan Koz “Son günlerde çokça konuşulan bir diğer isim ise Ayasofya Cami imam hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın. Boynukalın’ın konuşulmasına vesile olan İstanbul Sözleşmesine ve faize karşı yayınlandığı mesajlar ve o mesajlara AKP’li yetkililerin itirazları. Bilinmelidir ki Sayın Boynukalın İslam hukuku uzmanı ev İslam her alanda insanlığın faydasına düzenlemeler getirmiştir. Sayın Boynukalın ‘sorunun kaynağı batıdan gelen ve bizim dinimize, örf ve adetimize uygun olmayan düzenlemelerdir’ diyor AKP’li bir bayan tepki gösteriyor ve ‘herkes kendi işini yapsın diyor’. Sayın Boynukalın ‘faizcilerle mücadele etmek İslam’ın bir emridir.’ diyor AKP’li Bülent Turan tepki gösteriyor. AKP’li Mehmet Metiner ise aba altından sopa gösteriyor adeta. Biz Saadet Partisi olarak bu açıklamalarından dolayı Sayın Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ı destekliyor, kendisini bu cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. İktidar yetkililerine de diyoruz ki belki Sayın Boynukalın’ı da görevden alacaksınız ancak bu sizin AB’ci, faizci olduğunuz, halkı faizcilere yem ettiğiniz gerçeğini değiştirmez.” diyerek açıklamasını tamamladı.