Başkan Oprukçu Personellerini Onurlandırdı

Başkan Oprukçu Personellerini Onurlandırdı
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu deprem bölgelerine görevlendirdiği personel onuruna bir iftar yemeği düzenleyerek özveri, çaba ve gayretlerinden dolayı tebrik etti.
İftar yemeğine deprem bölgelerine giden personellerin yanı sıra İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri de yer aldı.
 
“HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”
 
Belediye Sümer Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan Başkan Oprukçu: “6 Şubat günü, Kahramanmaraş merkezli 11 İl’imizde yaşanan deprem felaketinde Hatay’a ilk intikal eden Ereğli Belediyesi’nden personellerimizle iftar edelim istedik. Hepiniz hoş geldiniz. Allah bu millete böylesine acıları bir daha inşallah yaşatmasın, temenni ediyoruz, dua ediyoruz. Bizatihi şahit oldunuz çok sayıda vatandaşımızın enkazdan kurtarılmasını sağladınız, hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah cümlenizden razı olsun. Hepiniz gönüllü gittiniz, sizin içinizden harcırahlarını almayan, istemeyenler de dahi oldu ki bu başlı başına alkışlanacak bir husus, hepinizden Allah razı olsun. Bugün talimat verdim Hatay’da kurtarma ekibi olarak Ereğli’mizi ve Belediyemizi temsil eden arkadaşlarımızın hepsinin harcırahları eksiksiz ödenecek diye, inşallah onu da birkaç gün içerisinde arkadaşlarımız hesaplarınıza intikal ettirecekler.
 
“TÜRKİYE İSTİKRARINI KORUSUN”
 
Türkiye her anlamda zor bir süreç yaşıyor, bu süreçte sizlere uyanık olmak düşer, bu süreçte sizlerin hepinizin aklı başında bir iradeyi hemen şimdi koymanız gerekir. İnşallah Türkiye istikrarını korusun. Deprem bölgesinde hükümetimizin ortaya koyduğu samimi çaba ve gayretler meyvesini verir, vatandaşlarımız yuvalarına döner ve neticede memleketimizde yaralar sarılır, acılar inşallah bastırılmış olur. 10 Bin’in üzerinde depremzede vatandaşlarımız şu an Ereğli’mizde misafir, Kaymakamımız zaten hiçbir suretle kayıtsız kalmadı belediye olarak biz de aynı şekilde onlara da kayıtsız kalmamaya gayret ediyoruz. 11 Bin adet Ramazan paketi yaptırdık inşallah onu yarından itibaren mahallelerimizde öncelikle depremzedeler arkasından da vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahiplerinin hepsine teslim edilmek suretiyle Ramazan’ı onların ağız tadıyla, huşu içerisinde geçirmelerine vesile olmak istiyoruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, Allah sizden razı olsun” dedi.
 
Daha sonra İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı: “Öncelikle Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. 6 Şubat’taki depremden itibaren yaklaşık 49-50 gün oldu. Çok büyük bir depremdi yaklaşık 13 Milyon vatandaşımız bu depremden etkilendi, 50 Bin’in üzerinde kaybımız var. Tabi biliyorsunuz bu tür felaketlerde anında harekete geçebilmek, felaketin ilk saatlerinde kurtarma faaliyetlerini yapabilmek çok önemli hayatların kurtarılabilmesi bakımından, bunu da biz beraber burada Ereğli’de yaşadık zaten deprem 04.10-04.15 o civarlarda olmuştu, biz 04.30 itibariyle Kaymakamlıktaydık, Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımızla, diğer kurum amirlerimizle hemen harekete geçtik. Sizlerden de Allah razı olsun çok hızlı bir şekilde toparlandınız zaten kurtarma ekibinin özelliği de budur. Hızlı bir şekilde toparlanmak ve felaket bölgesine intikal etmek. Gerçekten en hızlı şekilde deprem bölgesine intikal ettiniz ve birçok hayatın kurtarılmasına vesile oldunuz. Biliyorsunuz bizim dinimizde bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Bu anlamda hepinizden Allah razı olsun. Hem bu dünya için hem de ahiretiniz için büyük bir başarı ben de yaklaşık bir aydır deprem bölgesindeydim, gerçekten çok büyük bir felaket ama hepimiz şunun bilincindeyiz ülkemiz devletiyle, milletiyle çok büyük, bu yaraları zaten hemen sarmaya başladık, hızla sarılacak. Tekrar o bölgelerde, vatanın o parçalarında insanlarımız tutunacaklar ve hayatlarına devam edecekler. Tekrardan deprem sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Sizlerden de tekrar Allah razı olsun. Rabbim bir daha böyle bir felaketle bizleri sınaması inşallah. Hayırlı Ramazanlar” sözleriyle duygularını ifade etti.
 
İftarın ardından protokol üyeleri tarafından deprem bölgesine giden personellere teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Daha sonrasında da Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Ertaştan’ın deprem ile ilgili yazdığı şiiri okumasıyla program sona erdi.