BU KIZ ÇOK KONUŞULUR

BU KIZ ÇOK KONUŞULUR
6 yıl önce korkarak başladı. 5 yılda 5 Türkiye, 5 kez de uluslar arası arenada Balkan Şampiyonluğu dahil altın madalyaları topladı.
Ayşegül’ün bu başarısı ile, Karaman, spor’da ulusal ve uluslar arası düzeyde hiç bu kadar tanıtılmamıştı.

Bir dövüş sporu bile, Karaman’da Belediye başta olmak üzere kurumların Dil Bayramlarında ulusal ve ulusal arası düzeyde tanıtmak için harcanan milyonlarca TL’lik bütçeyi bile dibe vurdu. Karaman’ın uçan tekmesi, bu başarılarının hepsini toplamda 10 bin Tl’lik giderlerle bırakın ulusal başarıyı, Asya’dan Balkanlara uzanan arenada, Karaman’ı ve Türkiye’yi tanıtmaya yetti.
KARAMAN’da ilköğretim 8.sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ayşegül Funda Alp, 9 yaşında 6 yıl önce başladığı Tekvando sporunda, şimdi hayatının en başarılı yıllarını geçiriyor.
Polis ve Hemşire kızı olan Ayşegül Funda Alp, Karaman’da küçük yaşta izlediği dövüş filmlerinden etkilenerek babası tarafından Karaman’da Performans Spor Kulübüne salonuna kayıt oldu. Önceleri heyecanlı ve korkarak başladığı bu sporda onu Tekvando Antrenörü Ali Can keşfetti.
Daha ilk aylarda kemer kuşak sınavlarını geçerek dikkatleri üzerine çeken Ayşegül, Karaman’da ilk yılında Tekvando İl Birincisi ve ardından Bölgeler arası turnuvalarda da bölge birinciliğini elde etti. Ayşegül Funda Alp, Tekvando’da önce Miniklerde sonra da Yıldızlar’da Türkiye Şampiyonu oldu. Aşamalı olarak da her yıl Türkiye Şampiyonu olan Ayşegül bu kez Tekvando Federasyonu tarafından Milli Takım elemelerini de geçerek Milli Takım sporcusu oldu.
 
RAKİP TANIMIYOR
6 yıl önce başladığı Tekvando sporunda, şimdi hayatının baharını yaşayan Ayşegül Funda Alp, şimdiye kadar bölge ve özel turnuvalarda sayısız birincilikler aldı. Milli takım seçmelerine katılan Ayşegül, Giresun da Miniklerde 30 kg.’da Türkiye şampiyonu oldu. 28-31- Mayıs 2008 de Malatya da yapılan Okullar arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında rinklerde görmeye alışık olunmayan bir performans göstererek yaptığı bütün maçları rakiplerine bir puan bile vermeden hepsini teknik nakauvtla yenerek 33.kg da yine Türkiye şampiyonu oldu.
 
BALKAN ŞAMPİYONU
15-18 Mayıs 2009’da okullar arası yıldızlar Türkiye şampiyonasında rakiplerini ciddiye alarak çıktığı bütün maçlarını alarak 37 kg yine şampiyon oldu. 8 Haziran 2009’da Gençler de Balkan şampiyonası için Milli Takıma davet edildi.
9-17 Haziran arası yapılan kampın ardından Sırbistan’da 20-21 Haziran 2009 tarihleri arası yapılan Balkan şampiyonasında 42 kg. da rakiplerini yenerek Balkan Şampiyonu oldu. Gençler Türkiye şampiyonasında 42 kg. da bütün rakiplerini eleyerek finalde yine sinirlerine hakim olamayarak kaybetti aynı hatayı Milli takım seçmelerinde de finalde yapınca dünya şampiyonasını elinden kaçırdı.
İspanya Açık turnuvasına çağrılan Ayşegül 18 ülkenin katıldığı şampiyonada Türk Milli Takımının tek altın madalya kazanan sporcusu ünvanını elde ederek 44 kg. da birinci olmayı başardı.
Türkiye’ye dönen ve 10 gün sonra katıldığı Aydın da yapılan Liseler arası Türkiye şampiyonasında 42 kg. da bütün rakiplerini yenerek yine birinci oldu. 3-5 Aralık 2010 da Romanya Bükreş de yapılan Balkan Şampiyonasında 46 kg. da tekrar altın madalya alarak şampiyon oldu.
11-15 Ocak 2001 yılı ilk liseler arası maçta Çorum’da 46 kg. da altın madalya alarak yine şampiyonlukla başladı.
15-20 Şubat 2011 de Alanya da 46 kg. da Gençler Türkiye Şampiyonu oldu.
26-27 Mart 2011 de İspanya Alicante de Uluslar arası Şampiyonada 46 kg da rakiplerini eleyerek yine şampiyonluğa ulaştı. 21-22 İsviçre de yapılan ve 25 Ülkenin katıldığı Uluslar arası Şampiyonada Ayşegül Funda 46 kg. da yine birinci olarak şampiyonluğa uzandı.
 
50 M2’LİK ALANDAN SAYISIZ ŞAMPİYONLUĞA
Karaman’da bir apartman dairesinin altındaki kullanım alanı 50 m2 olan bir spor salonunda çalışmalarını sürdüren Ayşegül’ün bu başarısı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğu yolunda Türkiye için umut vaat ediyor. Ulusal ve uluslar arası düzeyde şampiyonlukla taçlandırdığı altın madalyalarını taşımakta güçlük geçen Ayşegül, çalışmalarından arta kalan zamanda da küçük yaşına rağmen minik sporculara da örnek oluyor.
Karaman’da kamu kurum ve kuruluşlardan herhangi bir destek görmeyen Ayşegül’e şu an sadece malzeme ve deplasman giderleri için Karaman’da Duru Bulgur firması sponsor oluyor. Küçük yaşta filmlerden etkilenen ve hiperaktif özelliliği ile polis babası tarafından 6 yıl önce korkarak başladığı 50 m2’lik spor salonundan Başkan Şampiyonluğuna uzanan Ayşegül ve Milli Takıma sporcu yetiştiren Performans Spor Kulübü Karaman’da destek bekliyor.
 
ASYA’DAN BALKANLARA UZANAN ŞAMPİYONLUK
Ayşegül’ün bu başarısı ile, Karaman, spor’da ulusal ve uluslar arası düzeyde hiç bu kadar temsil edilmemişti.
Bir dövüş sporu bile, Karaman’da Belediye başta olmak üzere kurumların Dil Bayramlarında ulusal ve ulusal arası düzeyde tanıtmak için harcanan milyonlarca Tl’lik bütçeyi bile dibe vurdu. Karaman’ın rüzgar kızı, bu başarılarının hepsini ortalama 10 bin Tl’lik giderlerle bırakın ulusal başarıyı, Asya’dan Balkanlara uzanan arenada, Karaman’ı ve Türkiye’yi tanıtmaya yetti.
 
haber: serdar özgür