BELEDİYEDEN İLK KARA ERKEN MÜDAHALE

BELEDİYEDEN İLK KARA ERKEN MÜDAHALE
Belediye Kar temizliğine geceden başladı.
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk havanın ardından Karaman’a da yılın ilk karı yağdı. Dün başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, Karaman Belediyesi de gecenin geç saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarına başladı.
 
            Öncelikle şehrin ana arter yollarını kar temizleme araçlarıyla ulaşıma açan ekipler, daha sonra ara sokaklarda kar temizliği gerçekleştirdi. Gezici süpürge ekipleri de vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kaldırımda yürüyebilmelerini sağlamak için sabahın ilk saatlerinden itibaren temizlik çalışmasına başlayarak kaldırımlarda biriken karları kürüdü.
 
            Sabah saatlerinde kenti gezerek çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, ekiplerin kar yağışı devam ettiği sürece 24 saat boyunca nöbetleşe çalışacaklarını bildirdi. Başkan Uğurlu: “Karaman Belediyesi olarak kış sezonu öncesinde hazırlıklarımızı yapmıştık. Yeterli miktarda tuz ve solüsyon stoğumuzla birlikte ekiplerimiz, kar yağışıyla birlikte başta ana arterler olmak üzere şehir genelinde tuzlama çalışmaları yapmaya başladılar. Şehir merkezinde kar birikimini ve buzlanmayı önlemek için ciddi bir çalışma içerisine girdik. Başta kritik bölgeler olmak üzere, ana arterler, ara sokaklar, otobüs ve dolmuş güzergâhlarında yapılan çalışmalar neticesinde şehrimizde kapalı yol bulunmamaktadır. Meteorolojinin tahminlerine göre kar yağışı hafta sonuna kadar aralıklarla devam edecek. Yağış devam ettiği sürece ekiplerimiz 24 saat boyunca görevlerinin başında olacak” dedi.