Atilla hoca dan tokat gibi cevap

Atilla hoca dan tokat gibi cevap
İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Zorlu Ak Partili Lütfi Elvan'a vefa için dedesinin cesmesini yaptırırken Ak Parti İl Başkan yardımcısı eleştirdi.

Ermenek Belediyesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Zorlu, AK Partili Plan Bütçe Başkanı Karaman'ın gururu Lütfi Elvan'ın dedesi için yıllar önce yapılan çeşmeyi tamir etmesine AK Parti Karaman İl Başkan yardımcısı Halil İbrahim Koca tepki göstererek, Ermene Belediyesinin bu çalışmasına destek veren medya kuruluşlarını da eleştirmişti.

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, AK Partili Halil İbrahim Koca'nın bu yorumuna tepki göstererk tokat gibi bir cevap verdi.

Atilla Zorlu yaptığı açıklamasında; " Şehrin yediemini sayılan Belediye Başkanlarının görevleri her ne kadar 5393 Sayılı Belediye Kanununun 38. Maddede belirtilmiş ise de seçilmiş olduğu günden itibaren idarecisi olduğu şehrin tarihine, doğasına, kültürüne, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmasının bir sorumluluk olduğu bilinmektedir.

İlçemizin yaklaşık 5000 yıllık bir tarihi geçmişi bulunduğu göz önünde bulundurularak tarih ve kültür kenti olan Ermenek ‘imizin Tol Medreseden Ulu Camiye, Phledelphia ‘dan Domitiopolise, Firan Kalesinden Mennan Kalesine kadar, bütün tarihi değerlerimizin hepsini korumak ve onları restore ederek geçmişimize sahip çıkmak seçimlerde söz verdiğimiz gibi görevimiz olduğu kadar, gelecek nesillere de bırakmak boynumuzun borcudur.
Kültürüne ve Tarihine sahip çıkmayan toplumlar unutulmaya mahkûmdurlar. Sözünü ilke edinerek, halkımızın tarihi geçmişinde büyük bir öneme sahip olan, birçok bağrı yanık yolcuya su vermiş, Allah ‘ın sessiz kullarım dediği kurtlar, kuşlar ve diğer canlıların su ihtiyacını karşılamış olan çeşmelerimizden İlçemizde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan tescil edilmiş 13 adet ve tescil edilmemiş tarihi değeri olan 150 adet çeşmelerimiz bulunmaktadır.
Şehirlerin estetik duygusundan yoksun olarak büyümemesi gerektiği ve planlı büyümek ne kadar gerekliyse estetik bir olguyla şehrin ruhu dediğimiz kıstaslara göre tarihi ve kültürel dokunun korunarak büyümesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede ilçemizdeki bütün tarihi eserleri korumak adına planımıza aldığımız Yedi Ülüklü Çeşme, Taş Çeşme bunun gibi ilçemizin diğer muhtelif yerlerinde bulunan 72 adet tarihi çeşmemizi de aslına uygun restore ederek gelecek nesillere ulaştırabilmek en büyük hedefimizdir.
 
Bu çeşmeyi yapmamızın amacı popüler olmak değil, anayol üzerinde bulunan ve daha önce yapılan yol çalışmaları nedeniyle yol altında kalan bu çeşmenin tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonu ile kullanıma açılması Ermenek Halkı tarafından takdir ve sevinçle karşılanmıştır.
 
Bu çeşmeyi bizim için önemli yapan durumlardan birisi de memleketimizin yetiştirdiği önemli değerlerimizden olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Lütfi Elvan ‘ın dedesinin adını taşıması nedeniyle bir vefa borcumuzu yerine getirmekti.
 
Halbuki biz vefamızın gereği olarak haberlerimizde de Sayın Lütfi Elvanın dedesinin ismini taşıdığına da yer vermemiş olmamıza rağmen bu çeşmenin siyasi tavırlara konu edilerek polemik yaratılması bizleri derinden yaralamıştır.
 
Karaman Ak Parti Teşkilat Başkanı olan Halil İbrahim Koca ‘nın İstanbul ‘da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘nun yaptığı 3. Ahmet Çeşmesinin açılışını konu ederek yaptığı açıklamaları ve İstanbul ‘daki çeşmeye olan siyasi tavrını Ermenek ‘teki çeşmeyi konu ederek yansıtmaya çalışmasını hayretle karşılıyorum.
 
Hayırda birlikte olmak dinimizin de bir emridir. Peygamber Efendimizin hayır işlerinde acele etmemizi ve birbirimiz ile yarışmamızı öğütleyen hadisleri bulunmakta iken Halil İbrahim Kocanın kendi şahsını ön plana çıkarmak adına Belediyemizin yaptığı çalışmaları ve haberleri vatandaşlarımıza ulaştırmak adına gecesini gündüzüne katarak çalışan basın mensuplarına yaptığı yakıştırmaları talihsiz ve mesnetsiz bulduğumuzu belirtmek istiyorum.
 
Gelişen dünyada basın mensuplarının görevlerini çok zor şartlar altında sürdürmekte olduklarından ve ülkemizin demokratikleşmesi adına basın özgürlüğünün korunması gerektiğinden dolayı basın mensuplarımızın hak etmedikleri ve siyasi etikle bağdaşmayan bu yakıştırmayı üzüntüyle kınadığımı belirtirim.