Abidin Çağlayan, Savaş Kalaycı yı yalancılıkla itham etti

Abidin Çağlayan, Savaş Kalaycı yı yalancılıkla itham etti
AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan bir haberi kaynak edinerek Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı yalancılıkla itham etti.
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı yerel bir haberi kaynak edinerek yalancılıkla itham etmesi hem AK Partililer hem de MHP liler tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Geçtiğimiz gün Gazeteci Ferhat Koç Belediye hakkında yaptığı haberde “Belediye ye iş-kur üzerinden 96 işçi alındığı bilgisine ulaştık” diyerek sanki İş-Kur’dan hiç işçi alınmamış ta gizli bir olayı ortaya çıkarmış gibi haber yapmıştı.
 
Ferhat Koç’un bu haberinin ardından AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın bu haberi kaynak edinerek Savaş Kalaycı’yı yalancılıkla itham edip “Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış!” demesi tepkiyle karşılandı.
 
Yayınlanan Haberde Savaş Kalaycı’nın meclis toplantısında ki konuşmasına yer verilmiş.
 
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın konuşmasının hiçbir yerinde “İş-Kur’dan hiç eleman alamıyoruz” şeklinde her hangi bir konuşması yok.
Haberin içerisinde yer verilen Video da AK Partili Meclis üyesi Tamer Yıldızbaş “İş-Kur’dan alınacak hiçbir işçiye karşı çıkmadık” demesi üzerine Savaş Kalaycı ; “ Peki, o zaman Karaman adına sizden bir söz isteyeyim mi? İş-Kur’un vereceği tüm destekleri sağlayacak mısınız?” diyor.
 
Savaş Kalaycı İş-Kur’dan hiç eleman alamıyoruz şeklinde her hangi bir açıklaması yokken AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın neden böyle bir girişimde bulunduğu ise merak konusu oldu.
 
PEKİ, SAVAŞ KALAYCI İŞKUR İÇİN AK PARTİLİLERE NEDEN TEPKİ GÖSTERDİ?
 
Edindiğimiz bilgilere göre Belediyenin iştiraki olan ONGUN A.Ş. kanunen hakkı olan işçilerin yarısını alamadı. Savaş Kalaycı’da buna tepki gösteriyor.
Şuan itibariyle yaklaşık 655 personeli olan ONGUN A.Ş. yasalara göre maksimum %30 oranında İş-Kur’dan işçi alma hakkı var, bu da yaklaşık 200 işçi ediyor.
İş-Kur şuana kadar yaklaşık 96 kadar işçiyi Ongun’a verirken 104 işçi alacağı olan ONGUN hala hakkının tamamını alamadı. Savaş Kalaycı’da AK Partili yöneticilere bundan dolayı tepki gösteriyor.
 
ONGUN SÜREKLİ İŞ VERECEK.
 
Kanunlara göre İş-Kur’dan eleman alan kurum en az %50’sini istihdam etmek zorunda. Edindiğimiz bilgilere göre ONGUN A.Ş. hakkı olan 200 işçinin tamamını aldığı takdirde %50’ni değil yüzde yüzünü sürekli istihdam edecek. Ongun A.Ş. 200 Aileye yani dolaylı yoldan en az 800 kişiye ekmek kapısı açarken, Bu hizmet AK Parti yüzünden baltalanmış durumda.
 
AK PARTİ, ONGUN VE İŞ-KUR CEVAP VERSİN.
 
>> Karamaninsesi.com olarak AK Parti’li yetkililere soruyoruz, Bu iddialar doğru mu? İş-Kur’a Belediyenin hakkının tamamının verilmemesi noktasında her hangi bir talimatınız oldu mu?
 
>> AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan’a da soruyoruz.! Savaş Kalaycı nerede yalan söyledi gösterebilir misiniz? Eğer ortada herhangi bir yalan yoksa neden “Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış!” şeklinde bir paylaşım yaptınız?
 
>> Ayrıca İş-Kur’dan da cevap bekliyoruz. Ongun A.Ş’nin hakkı olan 200 işçinin yarısını onaylayıp diğer yarısını vermediğiniz doğru mu? Eğer doğru ise hangi gerekçelere dayanarak böyle bir karar aldınız?
 
>> Ongun A.Ş.’ye de sesleniyoruz. Eğer İş-Kur 200 işçiyi verirse hepsini sürekli istihdam edeceğiniz doğru mu? Sürekli çalıştıracağınızın sözünü kamuoyuna verebilir misiniz?