Abdi İbrahim virüse karşı ilaç üretimine başladı

Abdi İbrahim virüse karşı ilaç üretimine başladı
Türk ilaç firması COVID-19 tedavisinde önerilen ilacı üretmeye başladı

Abdi İbrahim, kendi ürünleri arasında yer alan ve yapılan araştırmalarda tüm dünyanın mücadele ettiği COVID-19'a karşı olumlu sonuç verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Firma, yıl sonuna kadar üretecekleri tüm ilaçları da Sağlık Bakanlığı'na bağışlayacaklarını kaydetti.

Abdi İbrahim, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı COVID-19 tedavi protokollerinde yer alan ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirdi.
 
İlacın üretilen ilk partisini Sağlık Bakanlığı’na teslim eden Abdi İbrahim, İstanbul’daki tesislerinde Nisan ayı içinde üreteceği 1 milyon 600 bin tablet ve ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de Bakanlığa bağışlayacak. Etken maddesi klorokin fosfat olan ilacın sıtma tedavisinde kullanıldığı belirtildi.
 
ÜRETİLEN İLAÇLARI BAĞIŞLAYACAKLAR
 
Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “COVID-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın halihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.