47 yıldır tahtalarla yürüyor

47 yıldır tahtalarla yürüyor
Yedi yaşında olduğu ameliyat sırasında doktor hatası yüzünden 47 yıldır yürüyemeyen Cafer Mercan, hayırseverlerden akülü araba bekliyor.

Ellerine taktığı tahtalar yardımı ile 47 yıldır hayatını sürdürdüğünü belirten Mercan, “100 metrelik yolu 15 dakikada ancak gidebiliyorum. Vücudum artık dayanmıyor, akülü sandalyem olursa iyi olur” dedi.
Engelli Cafer Mercan, 1968 yılında yedi yaşındayken geçirdiği ameliyat sonrası iddiaya göre doktor hatası yüzünden bir daha ayağı kalkamadı. Mercan, ellerine geçirdiği tahtalar yardımıyla yürümeye başladı. Yaşama azmini kaybetmeden 1994 yılından beri Bağcılar'da çalışmaya başlayan Mercan, uzun yıllar boyunca ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağladı. Ellerine taktığı tahtaların yardımı ile yürümesi yüzünden zamanla ellerinde şekil bozukluğu meydana gelen Mercan, artık yürümekte güçlük çektiğini ifade ederek, akülü bir sandalyesinin olmasını istiyor.
“DOKTOR HATASI YÜZÜNDEN BÖYLE OLDUM”
Yedi yaşına kadar herkes gibi sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü ifade eden Cafer Mercan, “Yedi yaşında ameliyat oldum. Doktor hatası yüzünden böyle oldum. İki senedir çalışmıyorum artık yoruldum. Ömrüm çalışmakla geçti. Bir akülü sandalyem olmadı ki bundan sonra olursa iyi olur. Artık bu şekilde yürüyemiyorum, eskisi gibi vücudum dayanmıyor. Artık yaşlanmışım yaş elli dört. Yüz metrelik yolu 15 dakikada anca gidiyorum” dedi.
“10 YILDIR SAHİLE GİDEMEDİM”
En son arkadaşlarının yardımı ile sahile gittiğini belirten Mercan, “10 yıldır sahile gidemedim. Bir deniz havası alamadım. Yalnız başıma nereye gideyim. Ben hiçbir zaman eksiklik hissetmedim. Hep çalıştım, uğraştım. Ayakkabı boyamakla geçirdim ömrümü” şeklinde konuştu.