19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası Karaman’da Başladı

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası Karaman’da Başladı
Karaman’da iki gün sürecek olan Uluslararası Karaman Belediyesi 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile başladı.Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Badminton...

Karaman’da iki gün sürecek olan Uluslararası Karaman Belediyesi 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile başladı.
Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile daire müdürlere ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Şuan sizler Türk dilinin başkenti Karaman’da bulunmaktasınız. Diğer taraftan da sevginin, hoşgörünün diyarındasınız. Sizlerin sayesinde burada çok güzel müsabakalar izleyeceğiz. Bizlerde sizlere çok güzel ev sahipliği yapmış olacağız. Daha nice büyük organizasyonlarda ev sahipliği yapma umuduyla sporcularımıza hoş geldiniz" diye konuştu.
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de yaptığı konuşmada, Türk Badminton’unun son yıllarda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade ederek, "Son 10 yıl içerisinde Balkan Şampiyonaları’nda Türkiye Badminton Milli takımları bütün yaş gruplarında büyük başarıla elde etmiştir. Her yıl yapılan Balkan Şampiyonalarında alınan her 100 madalyadan 50’sinden fazlasını sadece Türk Milli Takımı olarak almaktayız. Lisanslı Badmintoncu sayımız şu an 60 binleri geçmiştir. Antrenör sayımız ise Türkiye’de en fazla antrenörü olan ikinci branş haline gelmiştir. Madalya sıralamasında ise son 10 yılda ilk 5 federasyon arasına girdik" dedi.
Vali Murat Koca da, "Karaman’da iki yıldır görev yapıyorum ve bu benim için ikinci uluslararası düzeyde bir şampiyona oldu. Dolayısı ile ülkemizde artık çok sayıda şampiyonalar yapılıyor. Bunun birisinin de Karaman’da yapılması bizi son derece memnun etmiştir. Umut ediyorum bu tür şampiyonaların arkası da bundan sonra gelecektir. Şimdiden tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Açılış töreni ile başlayan Uluslararası Karaman Belediyesi 19 Yaş Badminton Balkan Şampiyonası’na Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya olmak üzere toplam 6 balkan ülkesinden 100’e yakın sporcu katılıyor. Şampiyona 22 Şubat Pazar günü sona erecek.