Ülke Geneli Sınav Sonuç Ekranı 2024! Soru ve Cevapları

Ülke Geneli Sınav Sonuç Ekranı 2024! Soru ve Cevapları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 26-27 Mart tarihlerinde yapılan ülke genelindeki ortak sınavların soruları ve yanıtları kamuoyuyla paylaşıldı.

Bakanlık internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ülke genelindeki tüm ortak yazılı sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta, 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için ise 27 Mart'ta ülke genelinde aynı anda gerçekleştirildi.

Bu ortak yazılı sınavlarda, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.

6. sınıf Türkçe yazılı sınavında, 14 adet çoktan seçmeli soru ve 2 adet açık uçlu soru bulunuyordu. 6. sınıf matematik yazılı sınavında ise 10 açık uçlu soru yer alırken, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavında 7 açık uçlu soru ve 9. sınıf matematik yazılı sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanıldı.

Öğrenciler, bu ülke genelinde düzenlenen ortak sınavlarda ilk kez açık uçlu soruları kendi ifadeleriyle cevapladılar. Bu sınavlar, öğrencilerin ilerlemesini izlemek, müfredatın tüm okullarda aynı şekilde işlenmesini sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir.

Sınavların değerlendirme süreci 6. sınıf Türkçe dersi için iki bağımsız puanlayıcı tarafından gerçekleştirilirken, diğer dersler için okul müdürlüklerinin belirleyeceği zümreler, ilgili dersin öğretmenleri veya komşu okulların zümre öğretmenleri tarafından yapılacaktır.

6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınav sonuçları, "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinden okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve ilgili öğretmenler tarafından e-Okul sistemine aktarılacaktır.

6. sınıf matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik dersleri ortak yazılı sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine aktarılacak ve öğrencilere iletilmek üzere bildirilecektir.