Özel Öğrenciler, Karaman Futbol Kulübü Oyuncularıyla Bir Araya Geldi

Özel Öğrenciler, Karaman Futbol Kulübü Oyuncularıyla Bir Araya Geldi
21 Mart'ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak duyurulmasının ardından, dünya çapında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.

Karaman Özel Eğitim Anaokulu minik öğrencileri, Karaman Futbol Kulübü'nün teknik ekibi ve futbolcularıyla bir araya geldiği etkinlik, Birleşmiş Milletler'in dünya genelinde down sendromuna dair toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturma çabalarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleşti. 21 Mart, Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanırken, bu etkinlikle down sendromlu bireylere yönelik olumlu tutum ve davranışların teşvik edilmesi ve erken eğitim ile sürekliliğin önemi vurgulandı.

Ülkemizde her yıl 21 Mart'ta, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Karaman Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, Karaman Futbol Kulübü'nün Teknik Direktörü Cihan Erdil ve futbolcularıyla buluştuğunda, minik öğrencilerin yaşadığı sevinç ve mutluluk herkesi etkiledi. Etkinlikte, minik öğrencilerle sohbet eden teknik heyet ve futbolcular, gördükleri sevgi karşısında duygusal anlar yaşadılar. Bu anlamlı program, günün hatırasını ölümsüzleştirmek amacıyla çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Karaman Futbol Kulübü tesislerinde gerçekleşen etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Karaman FK Yöneticisi Ali Uysal, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler de katılım gösterdi.