Karaman'dan Afrika'ya Yolculuk

Karaman'dan Afrika'ya Yolculuk
Karaman'dan Afrika'ya uzanan dostluk köprüsü, Karaman ve Ayrancı Yardımlaşma Derneği'nin 2013'te başlattığı hizmetlerle her gün yeni umutlara ve ufuklara doğru ilerliyor.

Yönetim kurulumuz ve sevgili hemşerilerimizin destek ve katılımlarıyla çalışmalarımıza büyük bir özveriyle devam ediyoruz.

Her sene olduğu gibi bu yıl da hemşerilerimizin katılımıyla birlikte Ramazan ayının manevi atmosferinden istifade etmek, hayır işlerinde yarışmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için gayret gösteriyoruz.

Bu yıl Karaman, Ayrancı ve İstanbul'da ihtiyaç sahibi ailelere kumanya yardımı yaparak çalışmalarımıza başladık. Geleneklerimizi yaşatmak adına Afrika, Filistin ve Asya'daki zor durumdaki insanların yanında olmak ve onların dualarına ortak olmak için her gün üç farklı yetimhanede iftar yemeği ikramı düzenliyoruz.

Ayrıca su kuyusu projelerimiz de hız kesmeden devam ediyor. 17. kuyumuzun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm bu çabalarımızla Karaman ve İstanbul'daki ihtiyaç sahiplerine ek olarak uzak coğrafyalardaki mazlumlar, yetimler ve ihtiyaç sahiplerine de ulaşarak dayanışma ruhumuzu ve gücümüzü tüm dünyaya göstermeye gayret ediyoruz.

“Hayırda yarışma” ilkesiyle hemşerilerimizi hayır işlerine teşvik ederek, darlık ve bolluk zamanlarında sadaka vermenin değerini ve Ramazan-ı Şerif'in bereketinden en üst düzeyde istifade etmenin önemini vurgulamak istiyoruz. Bu mutluluğu hemşerilerimizle paylaşarak iyilik hareketinin daha da yayılmasını arzuluyoruz.

Derneklerimiz, bu iyilik hareketinde aracılık ediyor olmanın huzurlu bir dayanışma ortamı sağladığının farkında. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi ilkesine uygun olarak, gönüllülerimizin ve destekçilerimizin katkılarını en verimli şekilde yönlendiriyoruz.

Bu vesileyle, tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini, Kadir Gecesini ve Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk dolu günler geçirmelerini diliyoruz.