Karaman'daki Bu Not Sosyal Medya'da Gündem Oldu

Karaman'daki Bu Not Sosyal Medya'da Gündem Oldu
Karaman'da bir kişi, oruç tutmayan birine bıraktığı not, sosyal medyada tartışma yarattı.

Karaman'da bir vatandaş, oruç tutmayan bir kişiye bıraktığı not, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Ramazan Ayı dolayısıyla bir vatandaş iş yerinde yemek yedikten sonra çöplerini düzensiz bir şekilde bıraktı. Bu durumu gören bir başka vatandaş, tepkisini not bırakarak gösterdi.

Atatürk Bulvarı üzerindeki bir iş yerinin girişinde, gizlice yemek yiyen kişiye mesajlı bir tepki verildi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Karamanlıların çoğu oruç ibadetini yerine getirmeye çalışıyor. Ancak geçmiş yıllara göre oruç tutanların sayısı her geçen yıl azalmış durumda.

Lokantalar Kapanırdı

Karaman gibi şehirler, özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösteren esnafların Ramazan ayında işletmelerini tatil yapar, kapatırdı. Ancak son beş yıldır neredeyse hiçbir lokanta veya işletme kapanmıyor. Hatta Ramazan ayında gündüzleri daha fazla iş yaptıklarını dile getiren kafe ve işletmeler çoğalıyor. Özellikle son yıllarda muhafazakar nüfusun çoğunlukta olduğu iddia edilen Karaman'da, oruç tutmayanların oranı oruç tutanları geride bırakmış durumda.

oruc.webp

Dışarıda Yemek Yemekten Utanmıyor Musun?

Atatürk Bulvarı üzerindeki bir iş yerinin girişinde, sigara içilmesi ve yemek yenilmesine tepki gösteren bir not yer alıyor. Notu asan iş yerinin sahibi, oruç tutulmasına değil, apartman boşluğunun kirletilmesine tepki gösteriyor.

Tepkisini kibarca ve imalı bir not ile gösteren vatandaş; "Dışarda yemek yemekten utanıyorsun, sigaradan utanıyorsun, pisliğinden de utan olur mu?" diyerek tepkisini ortaya koydu.

İşte vatandaşın tepki notu;

"Burada yemek yiyen ve sigar içen arkadaşım. Madem yedin içtin, lütfen pisliğini topla çöpe at. Dışarıda yemek yemekten utanıyorsun, sigaradan utanıyorsun, pisliğinde de utan olur mu?"