Karaman Yurdu Öğrencileri Ramazan İyilik Etkinlikleriyle Öne Çıkıyor

Karaman Yurdu Öğrencileri Ramazan İyilik Etkinlikleriyle Öne Çıkıyor
Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurdunda kalan üniversite öğrencileri, Ramazan ayında gerçekleştirdikleri etkinliklerle insanların kalplerine dokunmaya devam ediyorlar.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurdunda kalan üniversite öğrencileri, iyilik yarışına devam ediyorlar. Bu kutsal ayın getirdiği yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla harekete geçen gönüllü gençler, çeşitli etkinlikler düzenleyerek ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar.

Kız ve erkek yurtlarında kalan gönüllü gençler, topladıkları yardımlarla hazırladıkları ramazan paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyorlar. Ayrıca yaşlıları da unutmuyorlar; onları ziyaret ederek ev işlerine yardımcı oluyor ve ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Şehit ailelerini de ihmal etmeyen gençler, her hafta bir şehit ailesini ziyaret ederek birlikte iftar yapıyor ve dualarını alıyorlar.

Ramazan ayını iyilikle ve dolu dolu geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten gönüllü gençler, “Her yıl olduğu gibi bu yılda yurtlarda barınan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte iyilik hareketinde bulunmak istedik. Arkadaşlarımızla birlikte yaşlılarımızı ve şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Onların yalnız olmadıklarını ve biz gençlerin onların her zaman yanlarında olduğunu belirttik. Yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret ederek, iftar sofralarına konuk olduk arkadaşlarımız birlikte evlerini temizledik. Etkinliklerimiz ramazan ayı boyunca devam edecek” şeklinde ifade ettiler.

GSB Karaman Yurtlarında barınan gönüllü öğrencilere hassasiyetlerinden kaynaklı teşekkür eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, “Yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz, Ramazan ayında sadece kendi ibadetlerini yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda çevrelerine yardım eli uzatıyorlar. İyilikte yarışarak toplumda olumlu bir etki yaratan gençler, Ramazan'ın ruhunu yaşayarak insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiriyorlar. Bu örnek davranışlar, toplumun genç nesle duyduğu güveni ve umudu artırıyor.” dedi.