İçişleri Bakanı Yerlikaya, Karaman'daki Kahraman Polis Memurunu Tebrik Etti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Karaman'daki Kahraman Polis Memurunu Tebrik Etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karaman'da hizmet veren cesur polis memurunu tebrik etti.

Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, bir trafik polisinin dikkati ve çabasıyla kaza yapmaktan son anda kurtarıldı. Olay, Üniversite Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi'nde gerçekleşti ve anlar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kamerası tarafından kaydedildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Ala, rutin bir trafik uygulaması sırasında yaklaşan bir dolmuşun beklenmedik bir şekilde yol ortasında durduğunu fark etti. Bir süre sonra dolmuşun geri geri gitmeye başladığını ve sürücü Bekir Bingöz'ün fenalaştığını gören Ala, hızla müdahale etti. Arkadan gelen araçların kaza yapmasını önlemek için sürücüye yardım etti ve dolmuşun kontrolünü sağladı.

Fenalaşan sürücü, çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisi yapılan Bingöz'ün sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi. Bu olay, trafik polisinin dikkatli ve hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Hüseyin Ala için sosyal medya hesabı üzerinden tebrik mesajı yayınladı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı mesajda şu sözler yer aldı:

“İşte kahraman bir trafik polisimiz daha. Karaman İli Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memurumuz Hüseyin Ala'nın dikkati sayesinde bir kaza engellendi. Trafik uygulaması yapan polis memurumuz, minibüs şoförünün fenalaştığını fark ederek hızla müdahalede bulundu ve olası bir kazayı önlendi. Polis memurumuz Hüseyin Ala'yı arayıp dikkati ve inisiyatif alarak yaptığı müdahaleden dolayı tebrik ettim. Direksiyon başında fenalaşan sürücümüze de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Fedakarca görev yapan tüm emniyet mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”