Horasan'da Buzağı Ölümlerini Azaltma Projesi

Horasan'da Buzağı Ölümlerini Azaltma Projesi
Horasan'da 12 köyde çiftçilere modern hayvancılık eğitimi verilerek buzağı ölümleri azaltılacak, et ve süt üretimine katkı sağlanacak.

2024 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Horasan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Modern Hayvancılık Teknikleri ile Buzağı Ölümlerinin Azaltılması” başlıklı proje için destek sözleşmesi imzalandı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) merkez binasında düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Horasan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Ayhan ve ilgili kurumların proje ekibi katıldı.

Bölgede her yıl 20 bin buzağıdan yaklaşık 800'i (%4) kaybedilmekte olduğuna dair 2023 yılı verilerine göre, bu durumun ana nedenleri arasında, hayvancılıkla ilgilenen kişilerin geleneksel yöntemleri tercih etmeleri ve modern tekniklerden yeterince haberdar olmamaları bulunmaktadır.

“Modern Hayvancılık Teknikleri ile Buzağı Ölümlerinin Azaltılması” projesi çerçevesinde, Horasan ilçesine bağlı 12 köyde yaşayan çiftçilere ve hayvancılara modern hayvancılık teknikleri konusunda eğitimler verilmesi planlanıyor. Bu şekilde, hayvancılık sektöründe önemli bir sorun olan buzağı ölümlerinin azaltılması amaçlanıyor. Ayrıca, eğitimler sonucunda, buzağı bakımı ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturularak buzağı ölümlerinin önlenmesi ve bölgenin et ve süt üretimine katkı sağlanması bekleniyor.