Dr. Gören Zararlı güneş ışınları hakkında uyardı.

Dr. Gören Zararlı güneş ışınları hakkında uyardı.
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz doktorlarından Dr. Nevin Hande Dikel Gören, yaz aylarında sıkça görünen zararlı güneş ışınları hakkında bilgi verdi.
Karaman Eğitim ve  Araştırma Hastanesinin sevilen Göz doktorlarından Dr. Nevin Hande Dikel Gören, “Gözlerinizi Zararlı Güneş Işınlarından Koruyun” dedi.
 
Zararlı güneş ışığı hakkında bilgi veren Dr. Gören; “ Güneş ışınları bize sıcaklık ve ışık sağlar, ancak aynı zamanda gözlerimiz için zararlı olabilecek ultraviyole (UV) radyasyon da yayarlar. UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak, katarakt, maküler dejenerasyon ve hatta kanser dahil olmak üzere çeşitli göz koşullarına yol açabilir. Gözlerinizi bu potansiyel risklerden korumak için uygun güneş koruma önlemlerini almak çok önemlidir.” Dedi.
 
Yüzde yüz UV Koruması sunan kaliteli güneş gözlükleri almamızı tavsiye eden Dr. Nevin Hande Dikel Gören; “ %100 UV koruması sunan yüksek kaliteli bir güneş gözlüğüne yatırım yapın. Kapsamlı göz koruması sağlamak için hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen güneş gözlüklerine bakın. Daha fazla koruma sağlayan ve yanlardan gözlerinize ulaşan güneş ışığı miktarını azaltan daha büyük camlı veya etrafı saran stillere sahip güneş gözlüklerini tercih edin. Güneş gözlükleri, camlardan geçen ışık miktarını gösteren çeşitli cam kategorilerinde gelir. Optimum güneş koruması için, gözlerinize ulaşan UV radyasyon miktarını en aza indirmek için koyu renkli veya yüksek cam kategorisine sahip güneş gözlüklerini seçin.” Dedi.
 
Zararlı Güneş ışıklarından korunmak için Geniş Kenarlı Şapka tavsiyesinde bulunan Dr. Nevin Hande Dikel Gören; “Gözlerinize ve yüzünüze ek gölge sağlamak için güneş gözlüklerinizi geniş kenarlı bir şapka ile tamamlayın. Kenarları en az üç inç olan bir şapka, önemli miktarda güneş ışığını engellemeye yardımcı olabilir ve güneşin gözlerinize zarar verme riskini azaltır.” Dedi.
 
Yaz aylarında düzenli bir şekilde göz muayenesi yapılmasını tavsiye eden Dr. Gören; “Bir optometrist veya göz doktoru ile düzenli kapsamlı göz muayeneleri planlayın. Bu uzmanlar, güneşe maruz kalmanın neden olduğu olası göz hastalıklarını tespit edip izleyebilir ve uygun tedavi veya önleyici tedbirler sağlayabilir.” Dedi.