Çanakkale Zaferi Karaman'da Anıldı

Çanakkale Zaferi Karaman'da Anıldı
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Karaman'da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler çerçevesinde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü münasebetiyle Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Piri Reis Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe; Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, eşi Hanımefendi Hatice Sarıibrahim, Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri görevliler, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından sunulan tiyatro oyunu ile Çanakkale destanı canlandırıldı ve izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Programda öğrencilerin seslendirdiği türküler de izleyicilerden büyük alkış aldı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla program sona erdi.