Bakan Duyurdu! Okul Ders Saatleri Azalacak

Bakan Duyurdu! Okul Ders Saatleri Azalacak
Bakan Tekin, eğitim müfredatında seyreltme çalışmalarını öğrenci ve öğretmenlerin yükünü azaltmak için önemsediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde gündeme gelen müfredat tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te bir dizi program ve açılış törenine katılan Tekin, bir restoranda düzenlenen "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar" programında konuştu. Programda kısa bir konuşma yapan Bakan Yusuf Tekin, müfredatın basitleştirilmesinin önemine değindi ve bu konudaki gerekçeleri hakkında bilgi verdi.

Bakan Tekin Müfredatın Seyrelmesini Savundu

Bakan Tekin, eğitim müfredatının seyreltilmesi çalışmalarına ilişkin konuştu. Çok tartışılan müfredat konusunda, kazanım sayısının fazla olmasının öğretmenlerin ders saatlerini yetersiz bulmalarına yol açtığını belirtti. Bu durumun öğrenci başarısını ve toplum beklentilerini olumsuz etkilediğini vurguladı. Çocukların yaşlarına uygun olmayan yüksek kazanımlarla başarısızlık yaşadığını ifade etti. Bu nedenle, çocuklara yüklenmemesi ve öğretmenlerin daha iyi koşullarda öğretebilmesi için müfredatın seyreltilmesi gerektiğini savundu. Bakan, eğitim camiasının bu sorunların üstesinden gelebilecek güçte olduğunu sözlerine ekledi.