AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanından Ragip Kandili Mesajı

AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanından Ragip Kandili Mesajı
AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Regaip Kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

 1 Mayısı gecesi kutlanacak olan Regaip Kandili dolayısıyla Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli yayınladığı  mesajında, İlimizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir dedi. 

Kerim Dereli yayınladığı mesajında şunları söyledi; " Mübarek aylara girmemizin bir müjdecisi olan Regaip Kandiliʹne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 

"Üç aylar ve beraberindeki kandiller içerisinde yaşadığımız ancak farkında olmadığımız nimetlerdir. Bu bağlamda biz insanlara sunulan bu nimetlerin farkına varmak ebedi hayata büyük kazanımlar sağlayacaktır. Recep ayında, Regaip ve miraç , şaban ayında berat , ramazan ayında ise kadir gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir.Bunun içindir ki, milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermiş, içerisinde bulunan kandiller vasıtasıyla dini duyguların gelişmesine vesile olmuşlardır. Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazıldığı, mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi Yüce Allah (c.c)’nin hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir.

Bu kutsal geceyi vesile bilerek, İlimizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmamız, kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimizin Üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.


Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça ise yayınladığı mesajında birlikteliğin altını çizdi.

Ahmet Akça yayınladığı mesajında şunları söyledi; " Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu mübarek günler vesilesiyle aramızdaki çekişmeleri kaldıralım, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için bir arada olalım. Bu güzel günlerde başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyor, bu duygulaımla tüm hemşerilerimin ve tüm İslâm dünyasının mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum”